FÅR IKKE ITALIENSK EIER: Leeds-spillerne Paul Green (t.v.) og Michael Brown (t.h.) i kamp med Tottenhams Scott Parker i FA-cupen i januar. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
FÅR IKKE ITALIENSK EIER: Leeds-spillerne Paul Green (t.v.) og Michael Brown (t.h.) i kamp med Tottenhams Scott Parker i FA-cupen i januar. Foto: Jon Super, AP / NTB ScanpixVis mer

Italiensk skatteforbryter får ikke kjøpe Leeds

Ligaen sier nei til Massimo Cellino.

Den engelske fotballigaen har nektet Massimo Cellino å ta kontroll over Leeds United etter at italieneren ble bøtelagt for manglende innbetaling av skatt.

Cellino er president i serie A-klubben Cagliari. Han hadde inngått avtale om å kjøpe 75 prosent av aksjene i Leeds, men avtalen var avhengig av ligaens godkjennelse.

Mandag kom svaret. Football League stopper kjøpet fordi Cellino nylig ble idømt 5 millioner kroner i bot av en italiensk domstol. Det skjedde fordi han ikke hadde betalt importavgift på en luksusbåt.

- Styret i Football League har enstemmig vedtatt at domstolens avgjørelse diskvalifiserer Cellino i henhold til reglementet for eiere og direktører, het det i en uttalelse fra ligaen.

Cellino har 14 dager på seg til å anke avgjørelsen. Uansett har mandagens beslutning skapt ny usikkerhet rundt eierskapet i fotballklubben.

(NTB)