SJELDEN MOTGANG: Johannes Høsflot Klæbo er vant til at alt går på skinner i skisporet, men i sesonginnledningen har han møtt sjelden motgang. Foto: Bildbyrån
SJELDEN MOTGANG: Johannes Høsflot Klæbo er vant til at alt går på skinner i skisporet, men i sesonginnledningen har han møtt sjelden motgang. Foto: BildbyrånVis mer

Federico Pellegrino gir Johannes Høsflot Klæbo råd

Italiensk stjerne advarer Klæbo:
- Ikke hiss deg opp

Federico Pellegrino tror måten Johannes Høsflot Klæbo behandler temperamentet på blir viktig for å slå tilbake. Samtidig røper italieneren sin plan overfor Dagbladet om hvordan han skal slå Klæbo på VM-sprinten.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Først ga Johannes Høsflot Klæbo fra seg seieren på sprinten i Ruka. Etter det har han levert resultatrekka 9-11-23, noe som er uvant kost for forrige sesong suverene verdensener.

Sinnet og revansjelysten hos Klæbo er massivt etter flausen i Ruka og stavuhellet på fredag, men revansjelysten bør ikke ta overhånd. Det advarer den italienske sprinttstjerna Federico Pellegrino sterkt mot.

- Han må passe på å ikke bli for hevngjerrig. Klæbo bør holde seg rolig. Han fikk en liten smell i trynet i Ruka også. Han må være tålmodig, fordi han er sterkest og har de beste fysiske forutsetningene, sier Federico Pellegrino til Dagbladet.

- Hvis jeg var Klæbo, ville jeg forsøkt å legge vekk sinnet. Vær tålmodig. Det kommer til å løsne. Han har hele karrieren foran seg. Ikke hiss deg opp. Vær rolig, Klæbo. Det kommer til å løsne om han beholder roen, mener den lynraske italieneren.

Det er også planen til den 22 år gamle trønderen.

GIR RÅD: Federico Pellegrino ber Johannes Høsflot Klæbo telle til ti og ikke bli for revansjelysten. Foto: Bildbyrån
GIR RÅD: Federico Pellegrino ber Johannes Høsflot Klæbo telle til ti og ikke bli for revansjelysten. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Jeg må ta renn for renn. Jeg kjenner at jeg ikke er helt der jeg burde være i distanselangrenn, men man må bare fortsette å prøve, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Pellegrino var Klæbos overmann blant annet på VM-sprinten i Lahti i 2017 da italieneren vant gull og har vært verdens beste fristilssprinter i en rekke sesonger.

Røper planen for å slå Klæbo

I klassisksprint totaldominerte Klæbo forrige sesong, men i skøyting var de relativt jevne. I VM i Seefeld går sprinten i skøyting. Pellegrino øyner et håp.

- Hva er planen din for å slå Klæbo i VM-sprinten?

- Del 1 i planen er å være i god form i sesonginnledningen. Jeg vet at det er veldig tøft nivå i starten, fordi alle nordmenn og russere må være i superslag for å gå seg inn på laget. Nå har jeg vist at jeg er i bra form, sier Pellegrino til Dagbladet.

- Så skal jeg til Alpene og trene i høyden. Jeg kommer til å gå relativt få skirenn og legge inn en solid dose trening for å være mest mulig klar til VM.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

- Jeg vet at Klæbo er sterkere enn meg

Til tross for at Pellegrino har åpnet sesongen bedre enn Klæbo, er han ikke i tvil om at nordmannen er sterkest av dem.

HARDE DUELLER: Både i VM i Lahti og i OL i Pyeongchang sto Federico Pellegrino og Johannes Høsflot Klæbo sammen på pallen. Foto: Bildbyrån
HARDE DUELLER: Både i VM i Lahti og i OL i Pyeongchang sto Federico Pellegrino og Johannes Høsflot Klæbo sammen på pallen. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Jeg vet at Klæbo er sterkere meg. Jeg er sikker på det. Derfor må jeg være klar når Klæbo ikke er 100 prosent. Forrige sesong var det umulig, fordi Klæbo var på topp hele sesongen, sier Pellegrino til Dagbladet.

- Men du slo han et par ganger?

- Ja, det var de to gangene han ikke var 100 prosent. Jeg må gripe muligheten når den byr seg og når Klæbo ikke er helt på topp. Det var det jeg gjorde på fredag. Jeg skjønte at Klæbo var usikker på egen form.

Colognas Klæbo-dom

Dario Cologna tviler ikke på at den norske eneren slår raskt tilbake, men ser at Klæbo på ingen måte er uslåelig.

- Klæbo har hatt en del uflaks og formen er nok bra, den. Samtidig viser han at det er mulig å slå ham, spesielt i skøyting. Det så vi også forrige sesong, sier Cologna til Dagbladet.

- Han slår nok snart tilbake, skal du se, spår sveitseren.

I fjor var Johannes Høsflot Klæbo likevel så suveren - spesielt i klassisk sprint - at Federico Pellegrino fryktet at nordmannens unike talent kunne ødelegge spenningen i sporten.

DEBATT: Vidar Løfshus og Tomas Pettersson gjester Dagbladets langrennsprogram og snakker ut om tidligere feider sammen med programleder Øyvind Godø. Debatten stiger når Therese Johaug og ikke minst Petter Northug blir tema, mens Pettersson røper Sveriges spesielle syn på Heidi Weng. Løfshus og Pettersson slår også alarm om norsk kvinnelangrenn. Vid... Vis mer

- Jeg er så glad for at jeg vant VM-sprinten i Lahti, for jeg vet ikke hvor mange flere muligheter i karrieren jeg får til å slå Klæbo. Han er et helt unikt talent og er så god at han kan ødelegge sporten, sa Federico Pellegrino til Dagbladet i fjor.

- Hvordan da?

- Klæbo kan ødelegge spenningen, fordi han er ekstremt god. Klæbo kan dominere i så mange år framover at det er skremmende.

Så tidlig svakhetstegn

Etter fredagens sprint så imidlertid italieneren et sjeldent svakhetstegn hos Klæbo allerede før kvartfinalene.

- Jeg skjønte før kvartfinalene at han var usikker. Jeg skjønte at noe er galt og at det ikke stemte helt som det skulle, sa Pellegrino til Dagbladet fredag.

- Hvorfor det?

- Fordi Klæbo alltid velger den første kvartfinalen. Da Klæbo droppet å bli med meg i den første kvartfinalen og i stedet gå i den andre, skjønte jeg at han ikke var i toppslag. Jeg vet også at han gikk en veldig hard kvartfinale med Bolshunov, Iversen, Halvfarsson og Brandsdal i et superheat.

- Samtidig fikk jeg en roligere kvartfinale og semifinale. Det var en fordel for meg. Jeg var klar for å matche Klæbo i finalen på en slik dag, men det skjedde ikke. Normalt sett er Klæbo best, men han er ikke helt på topp nå. Da øker også risikoen for uhell.