Italiensk stjernerytter suspendert etter dopingprøve

Benekter skyld.

SUSPENDERT:  Diego Ulissi. FOTO: NTB Scanpix
SUSPENDERT: Diego Ulissi. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Diego Ulissi er suspendert av Lampre-Merida som følge av en positiv dopingprøve.

Italieneren vant to etapper i årets Giro d?Italia og ble raskt en yndling blant den italienske fansen.

Etter den 11. etappen i rittet avla imidlertid 24-åringen som viste for høye nivåer av salbutamol.

Salbutamol er et hurtigvirkende middel som brukes i inhalatorer for behandling av blant annet astma og kols.

Ifølge en pressemelding fra Ulissis lag Lampre skal italieneren ha hatt 1900 nanogram salbutamol per milliliter i prøven. Dette er nesten det dobbelte av det tillatte, 1000 ng/ml.

Lampre suspenderer rytteren Ulissi skal ha inntatt Ventolin (astmamedisin) før etappen, grunnet at han slet med bronkospasme, et karakteristisk trekk ved astma. Dette skal ifølge Lampre vært gjort på riktig måte og dermed ikke bryte noen regler. Grunnet en velt fikk han også mottatt paracetamol av rittlegen i løpet av den 11. etappen.

Dette skal imidlertid ikke være nok til å lede til en positiv dopingprøve. Ulissi skal ha inhalert astmamedisinen to ganger, noe som burde ha gitt han et inntak av omtrent 200 ng/ml, langt under den tillatte grensen.

- Rytteren vil, som følge av lagets interne kode, bli midlertidig suspendert. Det betyr at han ikke vil delta på landslagets treningsleir. Han har også bedt om at B-prøven skal bli analysert, heter det i pressemeldingen.

- Ulissi benekter på det sterkeste en så stor mengde salbutamol.

Ikke den første Italieneren skal nå være villige til å gjøre alt han kan for å renvaske sitt navn.

- Rytteren og det medisinske apparatet til laget kommer til å fortsette å se på årsakene til hvorfor urinen har hatt en abnormal og høy mengde salbutamol, med tanke på de kun to inhalasjonene.

Ulissi er langt fra den første sykkelstjernen som har testet positivt for salbutamol i løpet av karrieren. Det samme har blant annet Miguel Induarin, Alessandro Petacchi og Tony Rominger gjort.

Da Petacchi testet positivt tilbake i 2007, ble italieneren først frikjent fordi det italienske sykkelforbundet mente det var gjort en menneskelig feil. Senere ble han pålagt en utestengelse på nesten ett år, med tilbakevirkende kraft. Spurtkanonen hadde 1352 ng/ml salbutamol i urinen.

•Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer