Italiensk storeslem i Giro d'Italia

Tok både etappen og sammenlagtledelsen.

VANT: Gianluca Brambilla vant både etappen og tok over sammenlagtledelsen etter å ha kommet seg i bruddet på den åttende etappen i giroen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
VANT: Gianluca Brambilla vant både etappen og tok over sammenlagtledelsen etter å ha kommet seg i bruddet på den åttende etappen i giroen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det var knyttet stor spenning til den åttende etappen av årets Giro d'Italia.

Grunnen var grusveiene som ventet mot slutten av andrekategorien Alpe di Poti. Fra toppen var det 20 kilometer igjen til mål, flere av dem med teknisk utforkjøring.

Alejandro Valverde var den første av favorittene til å sette fart i motbakken. Sammenlagtleder Tom Dumoulin fikk umiddelbart trøbbel. Det samme gjorde en annen sammenlagtfavoritt, Mikel Landa, men Sky-rytteren kom seg tilbake til de øvrige favorittene.

Valverde fortsatte å sette et drepende tempo, men spanjolen klarte aldri å riste av seg noen andre enn Dumoulin oppover og en uheldig Jakob Fuglsang.

- Laget gjorde en bra jobb i dag. Det var en litt for stor luke frem, men vi ga alt i nedoverbakken, sier Valverde til Eurosport.

- Det var mange sterke i gruppen. Dumoulin slet, så det var bare å gasse på. Totalt sett har det vært en veldig bra dag for oss.

Ny mann i rosaFlere minutter foran favorittene hadde Gianluca Brambilla sneket seg med i bruddet. Italieneren distanserte sine konkurrenter i Alpe de Poti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer