Italiensk sykkellag suspenderes i 30 dager

Straffes etter ny regel grunnet to dopingsaker.

UTESTENGES: Italienske Androni Giocattoli-Sidermec får en ufrivillig pause i august. Laget utestenges i 30 dager etter to dopingsaker denne sommeren Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
UTESTENGES: Italienske Androni Giocattoli-Sidermec får en ufrivillig pause i august. Laget utestenges i 30 dager etter to dopingsaker denne sommeren Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Mandag ble Fabio Taborre midlertidig suspendert etter en positiv test for FG-4592, et ikke-kommersielt preparat som øker blodprosenten. Stoffet ble oppdaget i en test tatt utenfor konkurranse 16.juni.  

Dette var Androni Giocattoli-Sidermecs andre positive dopingprøve, etter at Davide Appollonio testet positivt for EPO to dager tidligere.

Taborre risikerer også en bot på 100,000 euro hvis B-prøven bekrefter det ulovlige funnet. Det samme gjør Appollonio. Lagledelsen truer nemlig med søksmål mot rytterne de hevder har skadet Androni-lagets renommé. 

30 dagers utestengelse I januar innførte UCI en ny regel som tilsier at lag kan suspenderes hvis to dopingsaker oppstår innenfor en periode på 12 måneder. Utestengelsen kan vare i 15 til 45 dager.  

I Androni Giocattoli-Sidermecs tilfelle har UCIs disiplinærkommisjon besluttet at laget skal utestenges i 30 dager. Suspensjonen skjer i perioden 1. til 30. august.  

- Vi forventet denne suspensjonen og er klar for å anke. Suspensjonen kan oppheves dersom laget beviser at det ikke var involvert, og vi har dokumenter som beviser at vi gjør alt for å motkjempe doping, sier Gianni Savio ifølge Tuttobiciweb.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.