ALESSANDRO DE MARCHI: Vant den 14. etappen i Spania rundt. Her fra fjorårets utgave. (FOTO: EPA/JAVIER LIZON)
ALESSANDRO DE MARCHI: Vant den 14. etappen i Spania rundt. Her fra fjorårets utgave. (FOTO: EPA/JAVIER LIZON)Vis mer

Italiensk triumf da Aru viste svakhetstegn

Aru i trøbbel etter Quintana-angrep, frykter fortsettelsen.

Alessandro De Marchi vant den 14. etappen av Spania rundt fra et brudd på fem ryttere.

- Det var tøft i bruddet, og jeg syns de andre i bruddet passet på meg underveis. Jeg klarte likevel å avgjøre til slutt, sier De Marchi til Europsport.

- Da Cherel angrep, så de andre rytterne på meg, men jeg hadde bra flyt da jeg støtet og klarte å holde unna, sier De Marchi.

Lang dag
Den 14. etappen av Spania rundt var 215 kilometer lang og gikk fra Vitoria til Alto Campoo opp fjellet, fuente del chivo, som ble kjørt for for fjerde gang i Spania rundts historie. Etappen er den lengste i årets rundtur i Spania.Før etappen leder Fabio Aru med 27 sekunder ned til Joaquim Rodriguez fra Katjusja, som lå tre sekunder foran Giant-Alpecins Tom Dumoulin.

Quintana lå over tre minutter bak på en ellevteplass før etappen, tid han har tapt på grunn av sykdom. En nå frisk Quintana bekymrer Aru før etappene fremover.

- Ja, Quintana er tilbake etter sykdom, og han er virkelig sterk. Han har jo vunnet Italia rundt og vært helt oppe i Tour de France, sier Aru til Eurosport.

Astana kjørte
Fem ryttere Alessandro De Marchi, Salvatore Pucci, Michael Cherel, Carlos Quintero og José Joaquin Rojas, hadde åtte og et halv minutt tilbake til feltet med sammenlagtkanonene med ti kilometer igjen.

Med åtte kilometer til mål satt Luis León Sánchez fra Astana opp farten betraktelig, og reduserte tidsavstanden frem til tetkvintetten med snaue to minutter på samme antall kilometer.Astana holdt høy fart i restene av hovedfeltet opp den siste stigningen, og da Mikel Landa satt opp Fabio Aru med tre kilometer igjen, var det bare Nairo Quintana som klarte å følge.

Rodriguez klarte sammen med et lite knippe ryttere å kjøre seg opp igjen til Landa med rundt én kilometer til mål.Da gikk Quintana og Rodriguez kontra og Aru måtte bruke krefter på å kjøre inn den klatresterke duoen. Aru klarte akkurat å få kontakt før streken. Tom Dumoulin tapte sekunder i den bratte avslutningen og ligger nå 49 sekunder bak Aru.