Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italienske aviser om landskampen

Italienske aviser er fornøyd med førsteomgangen og Roberto Baggios glimt av gammel storhet, men skuffet over andreomgangen i den målløse kampen mot Norge.

- Hadde frisparket mitt gått i mål i stedet for å treffe stolpen, ville kampen blitt en annen. Da ville Norge blitt nødt til å gi oss mer rom, sa Baggio og fikk støtte fra de fleste aviskommentatorene.

- Det var et italiensk lag med to ansikter. Elektrisk og rett på sak i 1. omgang, forvandlet og meningsløst i 2. omgang, skriver Gazzetta dello Sport.

- Men det er viktig å huske at Norge spilte langt bedre etter pause. Selv om de ikke skapte farlige sjanser, spilte de med større energi og gjorde et vanskelig for Italia på midtbanen.

Lys i mørket

- Baggio lyste opp i mørket, skriver Tuttosport. - Roby kastet lys over første omgang, men så sluknet «Azzurri».

- Norge har aldri briljert med oppfinnsom fotball og gjorde det heller ikke nå, men bekreftet at det er et solid lag med en velprøvet organisering, skriver avisa som også gir Italias midtforsvar stor ære for at Norge ikke skapte sjanser.

- Norge var ett steg fra å kapitulere. To ganger ble de reddet av stolpene.

God natt

- Italia varte i en omgang, er overskriften i Corriere dello Sport.

- Italia klarte ikke å slå et norsk lag som var mer iherdig og sammensveiset enn forutsett. Første omgang var brukbar, men etter pause sank laget ned i middelmådighet. Da hadde ikke Italia et eneste skudd på mål, skriver avisa.

Corriere dello Sport skriver at det ikke ble bedre da Francesco Totti kom inn som en tredje spiss.

- Det førte bare til forvirring i angrepsspillet. Da Roberto Baggio ble byttet ut, var det bare å slukke lyset og si god natt.

Ros til Rekdal

Corriere dello Sport synes best om Norges sentrale midtbane.

- Rekdals taktiske sans er bemerkelsesverdig, mens Solbakken og lille Mykland leverte interessante bidrag, mener avisa.

Ole Gunnar Solskjær får gjennomgående lav karakter på spillerbørsene.

- Manchester Uniteds «bomber» ble tam i selskap med Nesta og Cannavaro, og han hadde bare en avslutning i kampen, skriver Tuttosport.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media