KOBLET INN: Roma-kaptein Francesco Totti (t.v) og midtbanespiller Daniele De Rossi er begge navngitt i skandalen. Foto: EPA/LANCIA
KOBLET INN: Roma-kaptein Francesco Totti (t.v) og midtbanespiller Daniele De Rossi er begge navngitt i skandalen. Foto: EPA/LANCIAVis mer

Italienske fotballstjerner truer med søksmål

Flere Roma-spillere i søkelyset.

Roma-kaptein Francesco Totti, tidligere Italia-spiss Christian Vieri og Romas landslagsspiller Daniele De Rossi er blant spillerne som blir nevnt i Italias nye kampfiksingsskandale.

Ifølge italienske medier er Totti «rolig og uten bekymring», mens Vieri har truet med å saksøke alle som forsøker å sverte hans navn.

De Rossi skal ha blitt avlyttet via telefon. Han vurderer også rettslige skritt mot de alvorlige beskyldningene.

Aktor i Cremona, Roberti Martino sier ifølge www.laroma24.it at han ikke vet hvorfor Totti og Vieris navn er dratt inn i saken. Han avviser at de to har noe med saken å gjøre.

En rekke kamper fra italiensk fotball sist sesong er under etterforskning for kampfiksing. 16 personer er fengslet. Saken begynte for seks måneder siden da et lokalt lag i Cremona gikk til politiet etter at fem spillere ble dopet ned før kamp.

Den mest kjente som er pågrepet og satt i husarrest, er den tidligere Lazio-storscoren Giuseppe Signori. Minst 30 personer må svare for seg, blant dem er tidligere forsvarsspiller Stefano Bettarini og Atalanta-kaptein Cristiano Doni.

Kamper med Inter, Roma, Fiorentina, Lazio, Napoli, Lecce, Cagliari og Bari er under etterforskning. Det gjelder også kamper i lavere divisjoner.

(NTB-DPA)