Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Italienske lag på systematisk Kaka-jakt

Ifølge Milans nettside.

(Dagbladet.no): AC Milan la i går ut en mildt sagt oppsiktsvekkende artikkel på sin offisielle hjemmeside.

Den engelske utgaven har overskriften «Hunting down Kaka!» (Jakt på Kaka) og er illustrert med et bilde av den brasilianske superstjerna hvor det er manipulert på et kikkertsikte.

Budskapet i artikkelen er at motstanderne i Serie A systematisk går inn for å takle Kaka på ufint vis. Milan trekker fram eksempler fra de to siste serierundene mot Parma og Palermo.

- Som om det var planlagt

Mellom disse to kampene var laget i London, der «lojaliteten i Champions League og kulturen for å være sportslig er bedre».

Men slik er det altså ikke i Italia, mener Milano-klubben:

- Det som slår oss i den italienske ligaen, er ikke bare det høye antallet fellinger av Kaka, som dommerne i ligaen vår overser, men den vitenskapelige faktoren. Det er aldri den samme spilleren som begår disse regelbruddene. Det er en rullering mellom en spiller og en annen. Som om det var en strategi. Nesten som det var planlagt. Og her har selvsagt ikke dommerne noen skyld i det hele tatt, skriver acmilan.com.

Frykter for karrieren

TAS TØFT: Milans brasilianer Kaka stoppes av Luca Cigarini i kampen mot Parma 16. februar. Foto: Reuters/Scanpix
TAS TØFT: Milans brasilianer Kaka stoppes av Luca Cigarini i kampen mot Parma 16. februar. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Klubben fortsetter med å sammenlikne dette med behandlingen av deres nederlandske storscorer Marco van Basten, som måtte gi seg på toppnivå som 28-åring.

- Nei! Det må ikke skje med Kaka også, skriver klubben på hjemmesiden.

Trener Carlo Ancelotti står neppe bak nettartikkelen. Han var langt mer diplomatisk da han i går svarte på spørsmål om behandlingen av Kaka.

- Jeg tror ikke det er motstandernes vilje å skade ham. Det handler om oppmerksomheten som blir en stor mester til del, sa Ancelotti på pressekonferansen foran kveldens møte med Catania.

Den kampen spiller ikke Kaka. Han ble byttet ut med kneskade i pausen mot Palermo på søndag.

- JAKT: I en artikkel på sin offisielle hjemmeside har AC Milan lagt et kikkertsikte på bildet av Kaká for å illustrere at han er et byttedyr for ligamotstanderne deres.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media