Italienske lag tvinges til håndtrykk etter kamp

Fiorentinas «tredje omgang» slo an.

(Dagbladet.no): Søndag vant Inter 2-0 borte mot Fiorentina. Men var de fiolette vertene sure og grinete etter kampen?

Neida, de stilte seg på rekke og rad ved spillertunnelen og tok Zlatan og resten av Inter-troppen i hånda.

Fiorentinas flotte gest ble kjapt en snakkis i Italia. Gode tapere og god sportsånd er godt nytt i det fotballgale landet under en måned etter at en Lazio-supporter ble skutt og drept av politiet etter et sammenstøt mellom Juventus- og Lazio-fans.

Noe for hele verden 

Allerede mandag kunngjorde den italienske ligaen at det vil bli obligatorisk å takke for kampen etter sluttsignalet, melder nyhetsbyrået AP.

- Dette er noe som bør overføres til hele fotballen i hele verden. Å være sportslige fiender på banen, men å hilse hverandre som venner etter kampen, sier Roma-kaptein Francesco Totti.

Når ligaen har sitt neste møte torsdag 13. desember, vil de beslutte hvordan hilseprosedyren vil bli. Andre lagidretter som rugby og ishockey har hatt hilsing etter kamp som fast rituale, mens det i fotballen er opp til den enkelte spiller å ta motstandere i hånda etter kampen.

Italienerne har allerede gitt håndtrykkrunden kallenavnet «tredje omgang».

TAKKET ZLATAN: Fiorentina-spillerne stilte seg på rekke og rad og takket Zlatan Ibrahimovic og de andre Inter-spillerne for kampen etter 0-2-tapet på hjemmebane søndag. Foto: Fabrizio Giovannozzi, AP/Scanpix
TAKKET ZLATAN: Fiorentina-spillerne stilte seg på rekke og rad og takket Zlatan Ibrahimovic og de andre Inter-spillerne for kampen etter 0-2-tapet på hjemmebane søndag. Foto: Fabrizio Giovannozzi, AP/Scanpix Vis mer

Overføres til tribunene

Foran storkamper og i yngre klasser er det vanlig at lagene hilser på hverandre før kamp, men da er som regel stemningen god uansett.

Om spillerne viser at de kan være venner etter en tøff batalje på banen, kan det kanskje smitte over på tilskuerne.

- Dette er enda en gest for å roe temperamentet og først og fremst gi et positivt bilde av det som skjer på banen og overføre det til tribunene, sier AC Milan-trener Carlo Ancelotti.

Italienske lag tvinges til håndtrykk etter kamp
APPLAUS: Inter-spillerne besvarte den fine gesten med å klappe Fiorentina-spillerne av banen. Siden har initiativet blitt applaudert så mye at det trolig blir et fast rituale etter italienske fotballkamper.
MISTET KONA: Stemningen var også vennskapelig underveis i kampen. Omstendighetene var spesielle, ettersom det var første kamp for Fiorentina etter at lagets trener Cesare Prandellis kone døde av kreft.