TILBAKE: Her er Diego Maradona i Roma for å se sitt gamle lag Napoli spille kamp. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix
TILBAKE: Her er Diego Maradona i Roma for å se sitt gamle lag Napoli spille kamp. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB ScanpixVis mer

Italienske skattemyndigheter forsøker å kreve inn 300 millioner kroner fra Maradona

Leverte lapp på hotellrommet hans.

(Dagbladet): Diego Maradona, av mange kalt tidenes beste fotballspiller, hadde en svært suksessfull periode i italienske Napoli. Fra 1984 til 1991 var argentineren den store stjerna da han ledet de lyseblå til to seriemesterskap.

Men etter den søte kløe kommer som kjent den sure svie.

Klokker og ørepynt For Maradona hadde ikke alt på det rene med skattemyndigheten i støvellandet. Ifølge blant annet økonomitidsskriftet Forbes, skylder den tidligere superstjerna svimlende 53 millioner dollar, eller drøyt 300 millioner kroner. Maradona er for tida i Italia i forbindelse med innspillingen av en dokumentarserie om livet sitt, og dessuten så han gamleklubben tape for serieleder Roma fredag.

Huffington Post skriver at han fikk overlevert en beskjed på hotellrommet sitt om at eiendelene hans vil bli beslaglagt dersom han ikke betaler.

Maradona skal ha skrevet under på dokumentene uten dramatikk.

Tidligere har Maradona hevdet det å betale skatt, det måtte være arbeidsgiverens ansvar. Italienske skattemyndigheter er ikke helt enig, og har faktisk konfiskert enkelte av argentinerens eiendeler tidligere. I 2006 tok politiet to klokker til en verdi av rundt 90 000 kroner, mens de i 2009 sikret seg tre diamantøreringer til den nette sum av 35 000 kroner.

Standard prosedyre Konfiskeringene har bakgrunn i en rettsordre som sier at italiensk politi kan innkreve alt som er «innenfor synsvidde og tilhører Maradona».

Skattemyndighetene i landet understreker derimot at det ikke er nye nytt i saken, og at beskjeden argentineren fikk på hotellrommet bare er standard prosedyre mens han er i landet han skylder så mange millioner til.

Også mannen mange omtaler som Maradonas etterfølger, Lionel Messi, har vært i skattetrøbbel. Tidligere i år kom det fram at den lille magikeren skyldte spanske myndigheter 40 millioner kroner. Messi har seinere betalt tilbake det han skyldte.