Italienske spioner

ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn ligger på toppen av Tippeligaen for første gang siden 1971. Oslo-klubben hadde storfint besøk i går: Italienske Chievo og Modena var til stede med sine klubbdirektører. - Begge ønsker et samarbeid med oss, sier Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth til Dagbladet.

Mål: 1- 0 Per Egil Swift (13),

2- 0 Thomas Lagerlöf (46)

BB: Tommy Berntsen, Lyn

Lyn brukte mye krefter på å fortelle at det bare er spilt to serierunder, og minnet om at Tromsø ledet Tippeligaen på samme tidspunkt i fjor. Og rykket ned.

- Men når det er sagt må få lov til å si at jeg er veldig stolt over gutta, sier Jonny Hanssen (29) til Dagbladet.

Hadde vært artig

Og nettopp Jonny vet hva han snakker om - han kom fra Tromsø til Lyn foran denne sesongen. I går var direktørene Giovanni Sartori (Chievo, på Champions League-plass) og Doriano Tosi (Modena, rykket opp i Serie A lørdag) og tittet mest på Hanssen. Og begge ga uttrykk for at de likte det de så.

- Jeg ante ikke at det var italienske klubber og tittet på meg, sier Hanssen. - Det hadde selvsagt vært artig å avslutte karrieren i utlandet - men først og fremst er jeg opptatt av å gjøre en god sesong for Lyn.

Kan ljuge

Italienerne kom til Oslo og Ullevaal uten agenter, og Grødseth forteller at begge direktørene ønsker et samarbeid med klubben. Som inkluderer spillerutveksling.

- Men aller mest imponert ble de over Per Egil (Swift), sier Grødseth - men de syns han var litt for gammel.

Swift ga Lyn ledelsen i det 13. minutt på et frispark fra 20 meter i Beckham-klassen, og syns det er litt synd å høre at han er for gammel for italienerne.

- Det hadde vært en drøm å spille i Italia, sier Per Egil til Dagbladet, og legger til med en liten latter: - Går det ikke an å ljuge litt på alderen?

To minutter etter pause ble kampen i realiteten avgjort. Ole Bjørn Sundgot kom aleine mot LSK-keeper Emile Baron, og ble tatt bakfra av Johan Petter Winsnes da han skulle skyte fra femmeteren. Straffesparket satte Thomas Lagerlöf kontant i nettaket.

Lyn stiller trolig med Tippeligaens beste midtstopperpar: Tommy Berntsen og Steven Lustü. Sammen sørget de for å gjøre Clayton Zane og Arild Sundgot ufarlige.

- En fryd

- Lillestrøm spiller på en kjent måte, sier den tidligere LSK-stopperen til Dagbladet. - Og slik gutta spilte foran oss i forsvaret, var det en ren fryd å stå bak der.

Kaptein Berntsen minner om at det bare er spilt to serierunder, men syns det er hyggelig å se på tekst-TV at klubben troner på topp. Kommende lørdag venter oppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal.

- Det blir tøft - men vi har ingenting å tape, og ingenting å frykte. - Vi skal gå til hver kamp for å vinne, sier Tommy Berntsen til Dagbladet.

Nå skal Lyn forsøke å bevise at topplassen ikke er tilfeldig. Etter 31 magre år år lever håpet - i allefall til lørdag når RBK tar imot i den TV2-sendte kampen.

VISTE SEG FRAM: Jonny Hanssen var høyt og lavt på Lyns midtbane, og gjorde et fordelaktig inntrykk på de italienske klubbdirektørene. Her i kamp med LSKs Stian Berget. - Det er kjempeartig å lede Tippeligaen, sier Jonny til Dagbladet.