Italienske toppklubber følger Per Ciljan

Per Ciljan Skjelbred (20) har slitt med lite spilletid i Rosenborg. I går fikk han sjansen fra start mot Strømsgodset. Og fra Italia blir han fulgt tett.

• Direkte i kveld: Fem kamper i Tippeligaen

DRAMMEN (Dagbladet): - Ja, jeg har fått henvendelser fra Serie A-klubber, spesielt den siste tida, forteller rådgiver Andreas Ekker til Dagbladet.

- De har bedt meg om å oppdatere dem på situasjonen. Det er ingen hemmelighet at Per har store ambisjoner. Men skal han få ut potensialet sitt, må han spille.

Skjelbred har vært på banen i cirka halvparten av alle Tippeliga-minutter. I går plusset han på 90 minutter til, da Rosenborg spilte 1–1 mot Strømsgodset i Drammen. Han leverte brukbart, men har opplagt en del å gå på.

Vet om situasjonen

Tidligere i år skrev midtbanespilleren under på en ny kontrakt med Rosenborg fram til 2009. Overgangsvinduet stengte natt til i går, så uansett blir han i klubben utover høsten.

- Rosenborg-ledelsen er veldig klar over hva Per og jeg tenker om situasjonen, sier Ekker, som har vært rådgiver i to år.

- Per ønsker å spille i Rosenborg. Han er veldig jovial. Men hvis klubben ikke vil satse på ham - ja, da må de si det. Jeg har fått henvendelser fra Tyskland og Nederland - og i det siste fra Serie A-klubber i Italia. De er ikke noe problem å finne en annen klubb, for å si det sånn. Men Per er trønder, og jeg vet at dette opptar hele Fotball-Trøndelag. Får han tatt ut potensialet, kan han bli en av Rosenborgs viktigste spillere, mener Ekker.

Italienske toppklubber følger Per Ciljan

– Gikk greit

Skjelbred spilte indreløper mot Strømsgodset i går.

- Jeg synes at det gikk greit, sier han.

- Dette var også vår beste bortekamp på lenge. Men vi misbrukte mange sjanser, sier Skjelbred, som ble brutalt slaktet ned i Champions League-kampen mot Olympiakos i 2005. Han var ute lenge, men kjenner nå ingenting til beinbruddet

- Hva tenker du om din egen situasjonen?

- Det har vel gått litt opp og ned. Men jeg har jobbet knallhardt med meg selv, og drevet egentrening. Jeg er innstilt på å kjempe meg tilbake.

Neppe gull

Med bare ett poeng i går, er det mye som tyder på at Rosenborg må vinke farvel til gullet. Strømsgodset åpnet aggressivt, men det var gjestene som tok ledelsen etter 20 minutter. Abdou Razack Traoré og Didier Konan Ya lekte seg imellom, før ballen fant veien til Yssouf Koné. Han overlistet Espen Johnsen, som ellers var god i Godset-målet. Hjemmelaget falt litt sammen, men 2. omgang var jevnspilt.

UTE AV GULLKAMPEN: Per Ciljan og hans kjære Rosenborg spilte 1-1 mot Godset i går kveld. Det holder neppe til å holde følge med topplagene i Tippeligaen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
UTE AV GULLKAMPEN: Per Ciljan og hans kjære Rosenborg spilte 1-1 mot Godset i går kveld. Det holder neppe til å holde følge med topplagene i Tippeligaen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Om de misbrukte Rosenborg-sjansene sier trener Knut Tørum:

- Det ble litt for mye artisteri i boksen.

André Bergdølmo utliknet for Strømsgodset på et nydelig frispark 13 minutter for slutt.

- Vi har ikke fokus på gullet, sier Tørum.

- Men vi skal jobbe knallhardt for å få medalje. Da får vi sjansen ute i Europa også til neste år.

Bergdølmo sier:

- Rosenborg har mange bra spillere. Men jeg synes ikke de har den samme driven som før.

• Knut Tørum: Får vi medalje, skal vi være kjempefornøyd