SAME PROCEDURE: Nils Arne Eggen ledet sitt Orkla til tre poeng mot Tynset i ettermiddag. Eggen leverte sitt fra sidelinja som vanlig.Foto: Petter Remen Hanssen
SAME PROCEDURE: Nils Arne Eggen ledet sitt Orkla til tre poeng mot Tynset i ettermiddag. Eggen leverte sitt fra sidelinja som vanlig.Foto: Petter Remen HanssenVis mer

«Itj gjør sånn. Det bli for dumt»

Nils Arne Eggen leverte i serieåpningen med Orkla.

ORKDAL (Dagbladet): Det var Nils Arne Eggen i kjent positur som kunne konstatere at hans nyopprykkede Orkla vant i serieåpning mot Tynset i dag.

Trenerlegenden Eggen er født og oppvokst i Orkdal og rykket i fjor opp med Orkla fra fjerdedivisjon. I ettermiddag startet laget ferden videre oppover i divisjonene, med serieåpning mot fjorårstopplaget Tynset.

Og jammen ble det ikke seier også. Et mål på overtid etter et angrep rett fra Eggen-boka: Orkla vant ballen høyt, spilte ballen kjapt i lengderetningen, fylte på med folk i boksen og avgjorde kampen til full jubel på tribunene.

- Det var et fint mål. Vi prøver å spille morsom fotball for publikum, og jeg håper de fikk valuta for pengene i dag, sier Eggen til Dagbladet.

Kjeft etter skåring
Selv om skåringen kom på overtid var ikke sjefen like fornøyd med gledesscenene etterpå. Midt i jubelen fikk laget servert disse glosene fra sidelinjen:

«Orkdal kom dåkk tebake. Itj gjør sånn. Det bli for dumt».

- Man må ha fokus etter mål, vet du. Det var fortsatt noen minutter igjen av kampen etter skåringen vår, sa Eggen etter kampen.
Like spent Selv om treneren er vant med ekstremt mye større arenaer, så mener han at spenningen i forkant av kampene er akkurat den samme på dette nivået.

- Jeg føler den samme spenningen nå. Jeg har holdt på mange år, men det samme gjelder jo på dette nivået som på alle andre nivå. Vi går ut på banen for å prestere vårt beste som lag, sier treneren.

Underveis i kampen florerte velkjente gloser fra «sjefen sjøl», til både egne spillere og dommerstaben.
 
- Det blir jo litt sånn. På dette nivået er det en del rare avgjørelser. Dette er amatører, vet du.

Også når det gjelder egne spillere stiller han sedvanlige krav.

- Man må gjøre jobben ut på banen, ellers får man høre det, sier sjefen som er fast bestemt på at gjengen fra Orkdal kan vinne avdelingen om noen år. Med Eggen som sjef, vel å merke.

Og bare for ikke å glemme det, overtidsmålet sørget altså for at Orkla - Tynset endte 1-0.