SKADET: Amalie Iuel skadet foten i EM. Etter å ha inngått et kompromiss med legen fikk hun løpe 400 meter. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SKADET: Amalie Iuel skadet foten i EM. Etter å ha inngått et kompromiss med legen fikk hun løpe 400 meter. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Sesongen trolig over for Amalie Iuel

Iuel inngikk kompromiss med legen - sesongen er trolig over

Amalie Iuel løp inn til gull på 400 meter i krevende forhold.

BYRKJELO (Dagbladet): Det var ikke bare-bare for 400 meter-løperne under NM på Byrkjelo lørdag. Det blåste og striregnet, og løperne måtte gå av banen to ganger før de fikk løpe finalen på distansen. I tillegg gikk strømmen.

Amalie Iuel trosset likevel forholdene og løp inn til NM-gull på distansen.

- Man skal aldri skylde på forholdene, men det var tungt å løpe i dag. Det ble litt frem og tilbake, og man må nesten bare takle det på en god måte og holde hodet kaldt og ikke la det ødelegge, sier Iuel til Dagbladet.

Skadet foten

Hun legger til:

- Det var veldig, veldig stas å ta gullet.

Iuel løp ikke favorittdistansen 400 meter hekk, da hun har en skade i foten. 24-åringen har pådratt seg en rift i plantarfacien, bindevevshinnen under foten.

- Foten har hatt det bedre, for å si det sånn. Akkurat når jeg løper, tar adrenalinet litt over. Men jeg kjenner det når jeg kommer i mål og på oppvarming, sier Iuel.

Kompromiss med legen

Det var legene som satte ned foten for at 24-åringen fikk starte favorittdistansen under NM. Skaden er i landingsfoten. Etter NM må hun ta det med ro i tre til fire uker, så kommer skaden til å reparere seg selv.

- Først og fremst trenger det ro, sier Iuel.

- Betyr dette at sesongen er over for deg?

- Jeg tror dette ble den siste konkurransen. Jeg fikk laget et kompromiss med legen, så jeg fikk lov til å løpe flatt her, sier hun.