Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iuel om doping-nyheten: - Det var aldri en skandale

Amalie Iuel skjønte ingenting av nyheten om jakten på en dopingprøve i dag.

BLID SOM EN SOL: Amalie Iuel var fornøyd med egen innsats tross VM-exit. Video/reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

DOHA (Dagbladet): I formiddag slo nyheten fra NRK ned som en bombe i friidrettsmiljøet.

Amalie Iuel, som satte en helt formidabel norsk rekord på 400 meter hekk under forsøkene tirsdag, kunne miste rekorden på grunn av en manglende dopingtest.

Ifølge de formelle reglene må enhver norsk utøver som setter nasjonal rekord i friidrett, dopingtestes eller gjøre seg tilgjengelig for en test, i løpet av et døgn etter at rekorden er satt.

Iuel ble ikke dopingtestet i Doha etter forsøket, men at hun kunne mistet rekorden var selvfølgelig bare tull.

- Nei, det var rare greier. Det var planen hele veien å spare dopingtesten til i dag, slik at jeg kunne ha fullt fokus på å roe ned, ise og komme fortest tilbake på hotellet og spise og starte forberedelsene til dagen i dag, fortalte Iuel etter at hun hadde røket ut av semifinalen med sin nest beste tid noensinne.

TETTE BÅND: Karsten Warholms kjæreste Oda Djupvik og trener Leif Olav Alnes må kjempe om å få ligge i dobbeltseng med Warholm, mens Gjert Ingebrigtsen forviller seg inn i en labyrint. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Skrudde av telefonen

Iuel var ikke en gang klar over at opplegget hennes var blitt en sak.

- Jeg hørte egentlig ikke så mye om det før rett før avgang, sier Iuel.

- Det var tydeligvis masse medieoppslag rundt det, men jeg skjønner ikke hvor det kom fra. Vi løste det i alle fall, det var aldri noe skandale. Det var helt uproblematisk. Jeg vet ikke helt hvor det kom fra, sier hun og smiler.

Og grunnen til at hun ikke fikk med seg nyheten om seg selv, var nemlig at hun hadde lagt bort mobilen for å fokusere fullt og helt på semifinalen i kveld..

- Ja, jeg har prøvd å legge bort sosiale medier for å ha fullt fokus på løpene. Jeg hadde skrudd av varslinger og så videre for å ikke bli fristet til å åpne de, sier hun, og tror hun slapp mange forstyrrelser ved å gjøre det.

- Jeg tror det var riktig beslutning, det kan fort stjele mye fokus, sier Amalie Iuel.

La en god plan

Et helt annet spørsmål var om hun, ved å spare noen av kreftene hun brukte på å sette norsk rekord i går, hadde hatt mer å spa på med i kveldens semifinale.

I forsøket trykket hun gasspedalen i bånn helt til hun klokket inn på 54.72 og brøt den magiske 55-sekundersbarrieren.

- En annen mulighet hadde jo vært at jeg bare hadde bremset opp på oppløpet og sparte litt energi til i dag. Hvis jeg hadde hatt et ok løp i dag, så hadde jeg endt opp med bare to ok tider her. Jeg er veldig fornøyd med den planen vi la, sier Iuel til Dagbladet.

- Jeg kjente det kanskje litt på oppløpet i dag, men så hadde jeg en litt råere åpning i dag enn jeg hadde i går også. Det var planen, vi snakket om det i teamet at hvis jeg skulle prøve å gå for finaleplass, så måtte jeg gå all in. Knipse mynten, som Leif og Karsten snakker så mye om, og gå all in og gutse. Jeg hadde en ganske rå åpning, men det holdt akkurat ikke.

- Så dette var en helt bevisst satsing for å ha sjansen til å nå finalen?

- Ja, det var det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling