Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iuel-rival: - Skal bli større enn Bolt

- Hvis du ser bra ut, føler du deg bra, sier Sydney McLaughlin. Amalie Iuels rival sikter mot toppen i friidrett, og bruker talentet og utseende til å bygge seg opp som den neste superstjerna.

STJERNE: Sydney McLaughlin (t.h.) sammen med treneren, Joanna Hayes - bare ett av flere mennesker som jobber for å bygge opp 20-åringen som idrettens neste superstjerne. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Sydney McLaughlin (t.h.) sammen med treneren, Joanna Hayes - bare ett av flere mennesker som jobber for å bygge opp 20-åringen som idrettens neste superstjerne. Foto: NTB scanpix Vis mer

Et team på åtte personer jobber for å gjøre Sydney McLaughlin til friidrettens aller største stjerne – både på og utenfor tartandekket.

I friidretten har man lenge søkt etter den neste Usain Bolt. Ikke nødvendigvis noen som løper like raskt, men noen som kan kaste glans over arrangementene og løfte sporten til nye høyder.

Flere har troa på at McLaughlin ikke bare kan bli en friidrettsstjerne, men et amerikansk ikon.

Serena Williams. LeBron James. Tiger Woods. Sydney McLaughlin.

JUBELDAG: Karsten Warholm skrev norsk friidrettshistorie, pappa Gjert er misfornøyd med Jakob Ingebrigtsen og Amalie Iuel viser ferdigheter lang utenfor friidrettsbanen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Gave og forbannelse

Nike, Adidas og New Balance forsøkte alle å signere henne, men det var sistnevnte som vant kampen om idrettens nye superstjerne. McLaughlin tjener rundt 14 millioner kroner i året på avtalen, og skal snart lansere sin egen skokolleksjon gjennom merket. Det er også planer om en hel rekke andre produkter knyttet til hennes navn.

McLaughlin jobber også som modell, og blir representert av agentbyrået William Morris Endeavor. Nevn en superstjerne innen film, musikk eller idrett, og det er høy sannsynlighet for at det er de som jobber for å bygge opp stjernestatusen.

- Det er litt skummelt å vite at du er en rollemodell, og samtidig skal konkurrere og prestere. Det er mye å legge på skuldrene til en 19-åringen, men det er det jeg har lyst til å gjøre og det er årsaken til at jeg er i sporten. Det er både en gave og en forbannelse, forteller McLaughlin, som fylte 20 år i august, til nj.com.

Vil overgå Bolt

McLaughlin bor og trener i California – ikke langt fra superstjernenes egen lekegrind. William Morris Endeavor tror de kan hennes «talent, vakre utseende og naturlige evner» kan gjøre henne til en stjerne, skriver nj.com.

- Hun har en ekte mulighet til å gå utover friidrettens grenser, og bli noe større enn bare det å prestere i OL eller å være god i idrett generelt, mener agenten hennes, Rob Koslowsky.

- Til og med Usain Bolt: Hvor ofte hørte du om ham utenfor OL? Det er målet.

Selskapet vil at McLaughlin skal være ei folk snakker om hele tiden – ikke bare når det er et stort mesterskap på TV.

OL-legende

Men det er først og fremst utøver, og ikke superstjerne, McLaughlin skal være. Også der er teamet på plass. Hun bruker OL-legenden Allyson Felix som mentor og rådgiver, og blir trent av tidligere OL-vinner, Joanna Hayes.

Den amerikanske 20-åringen er Amalie Iuels fremste konkurrent på 400 meter hekk. McLaughlin har slått verdensrekordholder Dalilah Muhammad flere ganger i år, og er favoritt foran årets VM og OL neste år.

- Jeg liker ikke å legge press på henne, fordi hun legger så mye press på seg selv. Og det samme gjør hele verden, sier Hayes til nj.com.

Utseende er viktig

Både gjennom yrket som modell og i privatlivet, viser McLaughlin interesse for skjønnhet og mote. Det vil være ingen overraskelse om det dukker opp produkter med hennes navn der også.

McLaughlin er opptatt av å se bra ut både på og utenfor banen, og forteller at det utseende bidrar til å gi henne mer selvtillit.

- Hvis du ser bra ut, føler du deg bra, sier hun til Vogue.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling