BITTERT: Amalie Iuel var ett hundredel unna avansement i VM i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
BITTERT: Amalie Iuel var ett hundredel unna avansement i VM i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Iuel ute av VM, ett hundredel for sent ute til semifinaleplass

Ut i forsøket.

LONDON (Dagbladet): Søndag forsøkte Amalie Iuel seg på 400 meter i friidretts-VM for å få kjenne på banen før hun skulle i aksjon på det som virkelig teller for henne i årets VM:

400 meter hekk.

400 meteren stoppet i forsøket, og Iuel var langt ifra en favoritt til å nå semifinalen på hekk heller.

Med femte beste tid i heatet før start, måtte hun slå en av dem med bedre personlig rekord for å bli blant de fire direktekvalifiserte i heatet sitt.

Det klarte hun ikke. Sjuendeplassen i heatet holdt ikke, da tida ble 56.42. Det var ett hundredel unna å avansere til semifinalen.

- Jeg skulle gjerne ha trent litt mer på å stupe over streken, skjønner jeg. Kanskje det er det jeg må jobbe med i 2018-sesongen, fleiper Iuel i pressesonen under stadion i London.

Skuffelsen over hundredelet som skilte henne fra semifinalemålet på distansen var surt.

- Det var bare snakk om å lene seg litt ekstra over streken. Så nært var det. Eller så kunne jeg bare latt være å rote det til på den sjuende eller åttende hekken, sier hun til Dagbladet.

Der måtte hun ta et ekstrasteg og mistet rytmen på slutten av løpet. De centimeterne ble kostbare for henne.

- Jeg tok ganske mye innpå på slutten der, men det var dessverre ikke nok. Hadde det vært et par meter til, så kanskje, men det var det dessverre ikke i dag. Det var bare fire hundre, det gikk ikke, det var ikke nok, sier hun.

Iuel løp det siste heatet i forsøkene, og måtte lavt ned på 56-tallet for å bli blant de fire beste tidene som ikke var topp fire i heatet. Disse fire ville også gå til semifinalene.

- Det er mange som sier det er surt å bare være ett hundredel unna å gå videre, og det er det jo forsåvidt, men jeg ville vel sagt at det hadde vært surere å være et sekund unna, sier Iuels trener, Leif Olav Alnes.