Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

400 meter hekk kvinner

Iuel utklasset feltet med ny norsk rekord!

Leverte et fantastisk løp. - Deilig å se at hun kan få det ut når det gjelder, sier verdensmester Karsten Warholm.

SPORTSNYHETENE: Amalie Iuel knuste konkurrentene og løp inn til ny, norsk rekord. Se dette og mer i Sportsnyhetene. Vis mer

DOHA/OSLO(Dagbladet): Foran dagens kvalifisering var premissene enkle. Amalie Iuel måtte bli blant de fire beste i sitt heat for å kvalifisere seg til onsdagens semifinale.

Det hadde hun ingen problemer med, og leverte samtidig ny norsk rekord med tida 54,72, og var samtidig helt overlegen i sitt heat!

- Dette var veldig moro. Det var gøy at den satt da den gjorde. Veldig ofte har det vært sånn at jeg har prestert bra i starten, men så har det dabbet av utover i sesongen. At den kom i et VM er veldig, veldig gøy. Endelig fikk jeg stang inn, sier Amalie Iuel i pressesonen etter løpet.

REKORD: Amalie Iuel viste VM-form da hun siste inn til ny norgesrekord i forsøket på 400 meter hekk. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Iuel sier til Dagbladet at hun måtte jobbe inn mot heatet som om det var et Diamond League-stevne.

- Jeg var forberedt på at jeg måtte løpe denne innledende runden som om det var kun ett løp. Jeg følte meg bra, og tenkte at jeg måtte gå for det, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at hun hadde en god følelse allerede på oppvarmingen.

- Jeg følte meg i god form og kjente at jeg måtte passe meg for å ikke få overtenning. Da kunne jeg gått på en smell ut av andresvingen. Derfor måtte jeg holde igjen litt, og det funka bra, forteller Iuel videre.

Iuel har de siste årene slitt mye med små marginer i mot. Hundredeler har ofte skilt suksess fra enorm skuffelse.

- Jeg har kjent ei stund at jeg har dette nivået inne. Denne sesongen har jeg følt at jeg har vært god for litt mer. Men det har ofte vært sånn at jeg har vært best i begynnelsen av sesongen, så har det dabbet litt av. Det er utrolig moro å kunne være i toppform når det virkelig gjelder, sier Iuel om egen form.

- Visste at hun hadde det i seg

55.15 var hennes bestenotering, og norsk rekord, foran heatet. Denne slo hun altså med 43 hundredeler.

- Jeg var overrasket, men samtidig ikke. Jeg hadde en god følelse, så det var gøy å se at tidene jeg har hatt på trening blir gjenspeilet i et VM, sier hun til Dagbladet.

- Jeg prøvde å holde litt øye med klokka over siste hekken, og jeg så at tida var ganske mye bedre enn den har vært i tidligere løp. Da tenkte jeg at jeg enten kunne roe ned og spare krefter til i morgen, eller så kunne jeg fortsette i samme tempo for å stå distansen ut.

- Jeg tror det var riktig avgjørelse, for jeg er veldig fornøyd med å se 54-tallet og ny norsk rekord, forklarer Iuel i pressesonen.

- Nå tar jeg med den godfølelsen inn i løpet i morgen, legger hun til.

JUBELDAG: Karsten Warholm skrev norsk friidrettshistorie, pappa Gjert er misfornøyd med Jakob Ingebrigtsen og Amalie Iuel viser ferdigheter lang utenfor friidrettsbanen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Skryt fra alle hold

- Her kommer gjennombruddet, sa kommentator Jann Post da grensa var brutt.

Også gårsdagens store helt, Karsten Warholm, lot seg imponere over lagvenninnen.

- Jeg sa det til henne at hun hadde det i seg. Det var digg å se at hun fikk det ut, sier Karsten Warholm til NRK fra tribuneplass.

Leif Olav Alnes, som er treneren til både Iuel og Warholm, var naturlig nok strålende fornøyd med det Iuel leverte i kvalifiseringa.

- Dette var strålende. Det så veldig bra ut, så jeg er veldig fornøyd med henne. Det var en kjempejobb av Amalie, sier treneren til NRK, som peker på at nullstilling inn mot morgendagens semifinale er nøkkelen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling