Ivanisevic skrev Wimbledonhistorie

Kroaten Goran Ivanisevic spilte tidligere tennis for å tjene penger for at hans kreftsyke søster skulle få behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå spiller han bare for seg selv, og i dag ble han den første med fripass i Wimbledons tennishistorie som har nådd semifinalen.

29-åringen kom med i turneringen etter skjønn fra arrangøren, men viste at han ikke er noen dårlig tennisspiller av den grunn.

Det fikk fjerdeseedede Marat Safin fra Russland merke.

Med settsifrene 7-6, 7-5, 3-6, 7-6 viste Ivanisevic at han ikke er ferdig på tennisbanen, og tok seg forbi australieren Pat Cash som hadde rekorden for en fripasspiller da han tok seg til kvartfinalen i 1986.

- Jeg trodde dette ville være mitt siste år som tennisspiller, sa Ivanisevic, som etter mange år i tennissirkuset endelig spiller for seg selv.

- Jeg har aldri spilt bare for meg selv. Jeg har alltid spilt for noen andre, sa en opprømt Ivanisevic, som tidligere måtte tjene penger på sin idrett for å hjelpe sin kreftsyke søster Srjdana.

- Hun var meget syk, og jeg spilte for henne fordi vi ikke hadde noen penger. Så, jo bedre jeg gjorde det, jo større sjans var det for henne å gå til lege og bli frisk. Men nå står det bare bra til med henne, forklarte storebror Ivanisevic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer