Ivanisevic skrev Wimbledonhistorie

Kroaten Goran Ivanisevic spilte tidligere tennis for å tjene penger for at hans kreftsyke søster skulle få behandling.

Nå spiller han bare for seg selv, og i dag ble han den første med fripass i Wimbledons tennishistorie som har nådd semifinalen.

29-åringen kom med i turneringen etter skjønn fra arrangøren, men viste at han ikke er noen dårlig tennisspiller av den grunn.

Det fikk fjerdeseedede Marat Safin fra Russland merke.

Med settsifrene 7-6, 7-5, 3-6, 7-6 viste Ivanisevic at han ikke er ferdig på tennisbanen, og tok seg forbi australieren Pat Cash som hadde rekorden for en fripasspiller da han tok seg til kvartfinalen i 1986.

- Jeg trodde dette ville være mitt siste år som tennisspiller, sa Ivanisevic, som etter mange år i tennissirkuset endelig spiller for seg selv.

- Jeg har aldri spilt bare for meg selv. Jeg har alltid spilt for noen andre, sa en opprømt Ivanisevic, som tidligere måtte tjene penger på sin idrett for å hjelpe sin kreftsyke søster Srjdana.

- Hun var meget syk, og jeg spilte for henne fordi vi ikke hadde noen penger. Så, jo bedre jeg gjorde det, jo større sjans var det for henne å gå til lege og bli frisk. Men nå står det bare bra til med henne, forklarte storebror Ivanisevic.

Spilte for sitt land

Så kom borgerkrigen i Jugoslavia, og Ivanisevic spilte for sitt land.

- Da fikk jeg motivasjon til å spille for dem som kjempet for mitt land. Men når den var over, tok jeg meg selv i spørre; hva gjør jeg nå?

Han forsøkte å finne noen han kunne spille for, men etter 12 år fant han i stedet ut at han måtte begynne å tenke på seg selv.

I kvartfinalen mot Marat Safin betalte det seg.

Goran Ivanisevic har vært i Wimbledonfinalen tre ganger tidligere på 1990-tallet, men tapte samtlige.

Han innrømmet at han i fjor vurderte sterkt å legge racketen på hylla etter å ha slitt med en alvorlig skulderskade. Skaden førte til at Ivanisevic falt ned fra andre til 129. plass på ATP-rankingen og kroaten tapte flere kamper enn han vant.

I fredagens semifinale møter Ivanisevic hjemmefavoritten Tim Henman som slo Roger Federer fra Sveits med 3-1 i sett. I den andre semifinalen møter andreseedede André Agassi, USA den tredjeseedede Patrick Rafter, Australia.

(NTB)