Ivanovic\' første Grand Slam-tittel

Revansjerte fjorårstap i Paris.

I tredje forsøk lyktes endelig Ana Ivanovic (20) i en Grand Slam-finale. Serberen gikk til topps i French Open lørdag.

Ivanovic seiret med 6-4, 6-3 over russiske Dinara Safina. Det var hennes første Grand Slam-triumf i karrieren.

- Det er en utrolig opplevelse, og det har fortsatt ikke gått opp for meg at jeg har vunnet. Ord kan ikke beskrive hva jeg føler nå, sa en rørt Ivanovic etter finaleseieren på Roland Garros.

- Jeg synes vi begge spilte en nervøs kamp. Vi hadde mange sjanser, og jeg er bare fornøyd med at jeg klarte å holde stilen helt til slutt, forklarte hun.

Fikk revansj 

Dermed fikk Ivanovic revansj for finaletapet mot Justine Henin i fjor. Da ble hun knust av den daværende verdenseneren, som nylig la opp, med 1-6, 2-6.

- Jeg lærte mye av fjorårets finale, og jeg er strålende fornøyd, sa Ivanovic.

Ivanovic tapte også for Maria Sjarapova i finalen i Australian Open i januar. Men i hennes tredje Grand Slam-finale gikk drømmen endelig i oppfyllelse.

- Da jeg var liten og syklet til trening, pleide jeg å drømme om dette, sa Ivanovic.

TRIUMFATOR: Publikumsfavoritten Ana Ivanovic har imponert under årets French Open. I ettermiddag revensjerte hun også tapet mot Justine Henin i fjorårets finale. Foto: AP/Scanpix
TRIUMFATOR: Publikumsfavoritten Ana Ivanovic har imponert under årets French Open. I ettermiddag revensjerte hun også tapet mot Justine Henin i fjorårets finale. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Etter suksessen i Paris vil hun passere Sjarapova og toppe verdensrankingen som blir offentliggjort mandag.

Slo ut stjerner 

13.-seedede Safina håpet å gjøre som broren Marat Safin og vinne en Grand Slam-turnering. Den russiske 22-åringen slo ut stjernespillere som Maria Sjarapova, Jelena Dementjeva og Svetlana Kuznetsova, som alle var seedet i topp 10.

Men mot Ivanovic ble motstanden for vanskelig.

- Jeg hadde ikke noe igjen av den gnisten jeg hadde i de andre kampene. Jeg var sliten, sa Safina.

Drømmefinale

I herrefinalen er det klart for en ny drømmefinale. Gruskongen Rafael Nadal, som har vunnet tre strake French Open-titler, møter verdensener Roger Federer. French Open er den eneste Grand Slam-turneringen Federer aldri har vunnet.

Nadal vil tangere den svenske legenden Björn Borg hvis han vinner fire titler på rad.

Ivanovic\' første Grand Slam-tittel

(NTB)

KONSENTRERT: Dinara Safina hadde øynene på ballen i ettermiddagens French Open-finale, men det var langt fra nok til å unngå tap mot Ana Ivanovic.