Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ivar Hoff opprørt over falskt fotballsitat

Om kvinnefotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ivar Hoff er en gjenganger når det lages lister over de fotballens mest hardtslående sitater.

Med sin spisse tunge og direkte væremåte har Hoff opp gjennom årene hisset på seg flere fotballprofiler her til lands - samtidig som han har opparbeidet seg en slags kultstatus blant fotballfans.

Et av de mer famøse sitatene som er blitt kreditert Hoff handler om kvinnefotball - og det har dukket fram titt og ofte i forbindelse med fotball-VM i Kina nylig:

«Kvinnefotball, hva er det? Ikke er det kvinner, og ikke er det fotball.»

Hoff er mildt sagt frustrert over å bli tillagt en uttalelse han aldri har kommet med.

- Det er ikke et sitat fra meg, men har tydeligvis oppstått en eller annen gang. Den personen som kan dokumentere at jeg har sagt det, skylder jeg en flaske vin, for å si det sånn, sier Hoff til Dagbladet.no.

Før han tar i bruk litt kraftigere kost:

- De som sier at jeg har sagt det, kan stikke finger\'n i ræva og skli på albuen. Sitatet er en bløff!

FARGERIK: Ivar Hoff er en fotballkommentator med sterke meninger. Men det nedsettende sitatet om kvinnefotball han er blitt tillagt, tar han sterk avstand fra. - De som sier at jeg har sagt det, kan stikke finger\'n i ræva og skli på albuen, sier Hoff. Her sammen med nåværende mediesjef i Norsk Toppfotball, Svein Graff. Foto: SCANPIX
FARGERIK: Ivar Hoff er en fotballkommentator med sterke meninger. Men det nedsettende sitatet om kvinnefotball han er blitt tillagt, tar han sterk avstand fra. - De som sier at jeg har sagt det, kan stikke finger\'n i ræva og skli på albuen, sier Hoff. Her sammen med nåværende mediesjef i Norsk Toppfotball, Svein Graff. Foto: SCANPIX Vis mer

- Får du gjengitt dette sitatet ofte?

- Jeg har fått det i trynet mange ganger. Den som påstår jeg har sagt det vil få et problem. Det er injurierende, og det er sak på gang om jeg leser et sted at Ivar Hoff har sagt dette.

- Er det flere kjente sitater du vil dementere?

- Jeg er Ivar Hoff. Jeg blir tillagt mange ting jeg ikke har sagt og gjort. Jeg vet bare at de som kan damefotball i Norge, vet hvor de har meg hen. Nå reiser jeg rundt og refererer kvinnefotball for TV 2, sier han.

Best siden Lillelien

Hoff ser på seg selv som en lojal tilhenger av kvinnefotball, og viser blant annet til at han har sittet som vara for Ellen Wille i forbundsstyret til kvinnelandslaget på 80-tallet.

Wille var for øvrig den første kvinnen som sto på en talerstol på en FIFA-kongress, der hun foreslo VM for kvinner.

- Jeg jobbet også med NRK radio under VM i Sverige i 1995. De som hørte meg og Unni Annisdahl skjønner hva jeg mener om kvinnefotball. Det er noe av den beste refereringen på radio siden Bjørge Lillelien. Det radarparet har ikke NRK hatt verken før eller siden, sier Hoff kledelig beskjedent.

Årets kvinne-VM så han foran TV-skjermen. Hoff lot seg imponere over enkelte lag, men ikke så veldig over Norge.

- Nivået blant de beste er veldig bra, men det burde vært bedre for Norge. Vi ble litt lurt av OL-gullet i Sidney, der vi hadde tur. Og i EM i 2005 tok vi sølv da ballen traff Herlovsen i nakken og gikk inn. Bjarne Berntsen etterlyser mer fysisk styrke, men jeg er mer enig med jentene, som setter teknikk og fotballforståelse i høysetet, sier Hoff.

PS! På diverse nettsteder florerer det med sitater fra Ivar Hoff. Dagbladet.no kan ikke verifisere alle, men noen av sidene finner du her:

• http://no.wikiquote.org/wiki/Ivar_Hoff

• http://www.ordtak.no/index.php?fn=Ivar&en=Hoff

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!