Ivers fikk temposjokk i England-returen

- Betydelig forskjell på Championship og Tippeligaen.

GLAD OG FORNØYD: Steffen Iversen trives tilbake i England, med familien og med tillit i Crystal Palace. Lørdag vil han kanskje få bruk for den spillegleden mot Danmark også.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
GLAD OG FORNØYD: Steffen Iversen trives tilbake i England, med familien og med tillit i Crystal Palace. Lørdag vil han kanskje få bruk for den spillegleden mot Danmark også. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): Etter syv år tilbake i norsk toppdivisjon vendte Steffen Iversen tilbake til England og London etter forrige sesong.

Ivers savnet familien, men han savnet også engelsk fotball.

- Det er kjempegodt å være tilbake. Crystal Palace er en kjempeklubb, og folkene som er der er kjempeålreite, sier han til Dagbladet.

- Det er veldig godt å være tilbake med familien, det som kanskje var det viktigste med hele overgangen til England. Men det er også en veldig ålreit klubb å komme til, sier Iversen.

Tøffere enn han hadde trodd
To mål har det blitt på syv kamper fra start for Iversen i Crystal Palace, absolutt ikke verst, og trønderen føler seg friskere og i bedre form enn på lenge.

Likevel var det en overgang å komme tilbake til England. Steffen Iversen ble rett og slett litt overrasket over nivået på Championship.

- Det er stor forskjell fra Norge, det er det ingen tvil om. Tempoet er mye høyere, og i Championship er det i tillegg mer kriging og slåssing enn det er i Premier League, sier han.

- Jeg ble litt overrasket, for det var ganske mye tøffere enn det jeg hadde trodd i starten. Tempoet, duellstyrken de har der borte, er ganske betydelig høyere enn den som finnes i Norge. Det var en liten overgang. Men nå har det gått greit etter hvert, sier 34-åringen, som har startet de siste seks kampene for klubben.

Huskes fortsatt godt
Iversen fikk over 150 kamper for Tottenham og Wolverhampton da han var over på øya på 2000-tallet.

Selv om det begynner å bli en stund siden, merker han at han har et navn i England fortsatt.

- Ja, jeg blir faktisk litt overrasket over det selv, men jeg er husket der borte. Folk kommer opp og hilser, og syns det er artig at jeg er tilbake i England, sier han.

- Hva savnet du mest i England mens du var her?

- Familien bodde der borte, og etter hvert som sønnen min begynte på skole og fikk færre muligheter til å besøke meg i Norge, ble det et ganske enkelt valg å reise dit igjen.

TØFF LIGA: Steffen Iversen måtte bruke litt tid på å venne seg til tempoet og duellene i The Championship. Foto: Digitalsport
TØFF LIGA: Steffen Iversen måtte bruke litt tid på å venne seg til tempoet og duellene i The Championship. Foto: Digitalsport Vis mer

- Savner du noe i Norge nå?

- Det har jeg egentlig ikke hatt tid til, det har vært så mange kamper og sånn. Jeg gleder meg sånn sett egentlig litt til at sesongen er over, for den har vært lang, sier Iversen.

Kjemper mot nedrykk
Før den tid må han helst sørge for at Crystal Palace unngår nedrykk. Med åtte kamper igjen ligger Palace på plassen over streken, fire poeng foran klubben til en annen nordmann, Bjørn Helge Riises Sheffield United.

- Jeg føler at vi har et bedre lag enn det tabellposisjonen tilsier. Vi burde ha ligget og kjempet om kvalikplass, mener Iversen.

- Laget er bra, men vi har hatt en del utur på bortebane. Det tror jeg kommer litt av at vi ligger der vi ligger, ballen spretter litt feil vei for oss, det er gjerne sånn i den posisjonen. Jeg har vært med på begge deler, kjempet om seriegull med Rosenborg og mot nedrykk i andre klubber, man ser veldig godt at ballen spretter riktig vei når man ligger i toppen, sier han.

Mot Danmark til helga ser Palace-spissen fram til å spille en joker-rolle, som han ofte har gjort for Norge tidligere.

- Jeg er ganske sikker på at Moa starter, men man må være klar uansett. Du vet aldri når du kommer inn, og de fleste forbereder seg som om de skulle starte kampen. Du vet aldri hva som skjer, med skader og slike ting, sier han.

- Det kler meg godt å komme inn med en halvtime igjen også, sier Iversen til Dagbladet.