AVSKJED: Steffen Iversen fikk blomster og hyllest etter å ha spilt sin siste hjemmekamp på Lerkendal i kveld. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX
AVSKJED: Steffen Iversen fikk blomster og hyllest etter å ha spilt sin siste hjemmekamp på Lerkendal i kveld. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIXVis mer

Ivers fikk være med å snu sin siste hjemmekamp

Kom inn på 1-2, RBK vant 3-2 mot Rapid Wien.


(Dagbladet) Rosenborg - Rapid Wien 3-2.

Årets siste Rosenborg-kamp på Lerkendal - og Steffen Iversens siste hjemmekamp - ble en berg-og-dal-bane av en match.

Møtet mellom to lag som begge var slått ut av Europa League på forhånd, ble underholdende takket være kamputviklingen.

Rosenborg tok ledelsen mot spillets gang, Rapid Wien snudde til 1-2, før Iversen og veterankollega Rade Prica kom inn som innbyttere og fikk være med på en snuoperasjon det siste kvarteret. Også Prica spilte ganske sikkert sin siste hjemmekamp på Lerkendal.

- Det var kjempeartig. Vi var vel ikke så gode i starten av andre omgang, men vi spilte en bra første omgang og avsluttet bra, sier Iversen til Canal 9.

Store Rapid-sjanser I løpet av noen hektiske minutter rundt et kvarter inn i første omgang hadde gjestene tre store sjanser. Bare marginene og Alexander Lund Hansen reddet Rosenborg fra et eller flere tidlige baklengsmål.

I det 28. minutt tok i stedet Rosenborg ledelsen etter en lekker soloprestasjon. John Chibuike danset rundt fire Rapid Wien-spillere før han satte ballen i mål.

Rosenborg våknet litt til etter ledermålet, men etter pause skapte Rapid Wien nye store sjanser. Thomas Schrammel utliknet med et skudd fra utkanten av feltet etter en corner åtte minutter inn i andre omgang.

KVELDENS FLOTTESTE: Og nei, vi sikter egentlig ikke til barten til Tarik Elyounoussi, selv om den også er blitt fin. Men John Chibuikes dribleserie før 1-0, som han her feirer med Daniel Fredheim Holm, var en godbit. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX
KVELDENS FLOTTESTE: Og nei, vi sikter egentlig ikke til barten til Tarik Elyounoussi, selv om den også er blitt fin. Men John Chibuikes dribleserie før 1-0, som han her feirer med Daniel Fredheim Holm, var en godbit. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX Vis mer

Like før halvspilt andre omgang tok Rapid ledelsen da Lund Hansen ga retur på et langskudd. Terrence Boyd var raskest framme og satte ballen i mål.

Veteranene inn Et kvarter før slutt satte Rosenborg inn spissveteranene Steffen Iversen og Rade Prica. Fire minutter seinere var Rosenborg tilbake i ledelsen.

Først var Tarik Elyounoussi litt heldig da han skjøt via både keeper og en forsvarer, så avsluttet Prica en kjapp Rosenborg-kontring med å skyte i bakken så ballen spratt over keeper og i mål.

- Vi fikk litt andre oppspillspunkt med meg og Rade der oppe. Med gode løp fra Tarik og Jonas bak oss, så åpnet det seg opp litt, sier Steffen Iversen til Canal 9.

Ledelsen holdt kampen ut, og Rosenborg fikk avslutte Lerkendal-sesongen med seier. Årets siste kamp spiller de borte mot Bayer Leverkusen om to uker.