Ivers i gullform smadret Viking

- Nesten fjorårsfølelsen.

LERKENDAL/OSLO (Dagbladet.no): Rosenborg-Viking 4-2

Da Tippeligaen gikk til sommerferie i fjor, ledet Brann med sju poeng på RBK. Da potetene var klare for høsting i Orkdal, var trønderne sju foran rødtrøyene fra Bergen.

Etter kveldens RBK-oppvisning mot Viking er RBK sju poeng bak Brann igjen.

Og ingen med fotball-vettet i behold bør avskrive trønderne fra gullkampen.

- Det er litt av den samme følelsen som i fjor. Nå har vi ihvertfall fått en god start, noe å jobbe med og vi vil prøve å ta med den gode følelsen videre, sa en fornøyd RBK-trener Knut Tørum til TV2 etter kampen.

- Tapte for Ivers

Viking-direktør Egil Østenstad mente de tapte for et defensivt RBK.

- Jeg har aldri sett et så defensivt RBK, men jeg føler vi taper for Steffen Iversen. Det er han som avgjør kampen når vi glipper, sa en skuffet Østenstad til Dagbladet.no etter kampen.

FESTKAMP: Didier Konan Ya setter inn 1-0 etter et vakkert angrep. Festkampen endte til slutt 4-2 til RBK over Viking. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FESTKAMP: Didier Konan Ya setter inn 1-0 etter et vakkert angrep. Festkampen endte til slutt 4-2 til RBK over Viking. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Steffen Iversen avgjorde kampen nærmest på egenhånd med to praktmål og to målgivende pasninger til Didier Konan Ya.

- Jeg har slitt med et magevirus i hele uka og på onsdag mot Nürnberg ville jeg egentlig ut etter 20 minutter, sa dagens bestemann til Dagbladet.no.

At mannen hadde vært syk var det særs vanskelig å se.


Tett og jevnt

Det åpnet tett og jevnt i klassisk toppoppgjør-stil på Lerkendal, men uten særlig store målsjanser.

Midtveis i omgangen disket derimot hjemmelaget opp med et angrep en solbrun Nils Arne Eggen på Lerkendal-vip\'en må ha fått tårer i øynene av.

Aktive Per Ciljan Skjelbred kombinerte vakkert med Marek Sapara og stakk igjennom Mikael Dorsin. Svensken la godt inn på bakre stolpe til Steffen Iversen og spissen stusset ballen ned i feltet igjen. Foran mål brukte Didier Konan Ya en god berøring før han banket ballen i mål forbi en sjanseløs Viking-keeper Iven Austbø.

Det var rytme, samtidige angrepsbevegelser, aggressivitet i boksen og 1-0 til Rosenborg.

Ivers i gullform smadret Viking

Nesten Ijeh

Etter ledermålet bølget kampen fram og tilbake.

Viking-måltyven Peter Ijeh kom til mange nesten-muligheter, og på den andre siden av banen var både målscorer Konan, Roar Strand og Marek Sapara nære ved å doble ledelsen for hjemmelaget.

Men kunstverket midtveis ble omgangens eneste scoring foran knappe 19000 tilskuere.

Råsterk Ivers

Alexander Ødegaard erstattet Andre Danielsen i pausen for Viking, og den tidligere RBK-vingen presenterte seg raskt emd sin hurtighet og gode innleggsfot.

Allikevel ble bortehåpet drept av et nytt RBK-praktmål fem minutter ut i omgangen.

Marek Sapara slo hjemmelagets n\'te corner for kvelden og inne i feltet viste Steffen Iversen hvorfor han igjen kan bli tungen på gull-vektskåla for trøndere i formstigning.

Ivers i gullform smadret Viking

Spissen brukte fysikken sin og rev seg fri fra oppasser Steenslid. Liggende vannrett i lufta stusset RBK-toppscoreren ballen vakkert i lengste hjørne og punkterte mer eller mindre kampen i sommervarmen i Trondheim.

- Det var vel ganske jevnt spillemessig i dag, men vi er veldig effektive. Det begynner å bli bedre og det er litt av den samme følelsen som i fjor, sa en smilende Iversen etter at lysene var slukket i Trondheim.

Viking-sjef Uwe Rösler mente også Viking kunne fått med seg noe hjem til Stavanger.

- Jeg er fornøyd fordi vi spiller bra. RBk er veldig defensive og vi har ballen veldig mye. Vi gjør noen feil og de har Steffen Iversen, oppsumerte tyskeren.

Nytt mønsterangrep

Viking forsøkte å etablere et trykk etter Iversen-målet, men sleit med å skape store målsjanser.

Istedet var det Steffen Iversen som skulle knuse alt mørkeblått håp.

Etter nok et mønsterangrep.

Gode Ciljan Skjelbred kombinerte igjen fint med Sapara og med slovakisk hovmesterblikk sendte han ballen til en umarkert Iversen. Alene med Austbø bredsidet litj-Ivers ballen vakkert og utagbart opp i nettaket.

Godt innhopp

Hannes Sigurdsson ble kastet innpå av Uwe Rösler i jakten på mål og islendingen sto ikke med lua i hånda.

Fem minutter før slutt vendte han frekt bort Christer Basma og banket ballen nede i nærmeste hjørnet forbi Lars Hirschfeld.

På overtid satte han inn en retur etter en god Hirschfeld-redning.

- Det var jo moro å score to mål, men da de satte inn 4-1 var jo kampen avgjort. RBK er det beste kontringslaget vi har møtt i år, sa islendingen etter kampen.

For inn i mellom Sigurdssons scoringer satte Didier Konan Ya den endelige spikeren i Viking-kista da han løp inn i bakrommet etter en glimrende Iversen-pasning. Konan hamret nådeløst ballen opp i målet forbi Iven Austbø.

Med dagens seier er RBK sju poeng bak serieleder Brann, mens Viking er fem poeng bak bergenserne.

Dermed skulle alt ligge til rette for nok en spennende høstjakt.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen?

2-0: Steffen Iversen bryter seg vei og stanger inn 2-0 på corner.
3-0: Steffen Iversen bredsider ballen i mål bak Iven Austbø.