I PAPPAS FOTSPOR? Her er Joey James Iversen med pappa Steffen i intervjusonen på Lerkendal i august 2010. Nå får junior trene med farens gamleklubb Tottenham. Foto: Ned Alley, Scanpix
I PAPPAS FOTSPOR? Her er Joey James Iversen med pappa Steffen i intervjusonen på Lerkendal i august 2010. Nå får junior trene med farens gamleklubb Tottenham. Foto: Ned Alley, ScanpixVis mer

Ivers junior (6) oppdaget av Tottenham-speider

Visste ikke at Joey James var Steffens sønn.


(Dagbladet): Joey James Iversen (6) har gode fotballgener, og kan gå i fotsporene til pappa Steffen og farfar Odd Iversen.

Yngste generasjon Iversen er på sin første trening med Tottenham i dag, skriver Adresseavisen.

- I år har de tatt opp seks gutter på Joeys alder. I starten skal de trene en gang i uka på utviklingssenteret. Dersom han gjør det godt, kan han rykke opp til akademiet når han blir gammel nok, og signere en kontrakt som Spurs-spiller, forteller mamma Anna Crane Iversen til avisa.

Steffen Iversen spilte for Tottenham mellom 1996 og 2003, men det var ikke pappas bakgrunn som åpnet muligheten for Joey James. Talentspeideren om oppdaget ham ante nemlig ikke hvem den lille pjokken var.

- Han var på Joeys skole i et annet ærend, men la merke til guttungen som rundspilte sine jevnaldrende i skolegården. Etterpå fikk vi en mail fra skolen med talentspeiderens navn og mobilnummer med beskjed om at vi måtte ringe han. Først trodde vi det var en spøk, sier mamma Anna.

Hun forteller at sønnen er stor og sterk for alderen, og spiller mest med eldre gutter.

Familien Iversen bor i London, der Steffen spiller for Crystal Palace i Championship.