Ivers krevde hat-trick

TRONDHEIM: De første 61 minuttene brukte Sigurd Rushfeldt til å bli varm i trøya. I løpet av de 29 siste scoret han ekte hattrick - og innfridde det tøffe kravet fra Odd Iversen.

Før kampen i går var nemlig Ivers ikke snauere enn at han krevde tre mål av hjemvendte Rushfeldt.

- Etter tida i belgiske Mechelen kom jeg tilbake og scoret tre mot Brann i den første kampen her på Lerkendal. Klart Sigurd ikke kunne være dårligere - det er sånn vi gjør det her i klubben. Såpass må vi kunne forlange, gliser Ivers - mannen som fortsatt er målkonge i Norge med sine 158 toppseriemål for Rosenborg og Vålerenga.

- Det jeg har å tilføre er det jeg er god til, sier Sigurd Rushfeldt. - Jeg skal være foran mål hver eneste gang ballen kommer. For jeg er best som avslutter - sånn er det bare. Og her i RBK har jeg bestemt meg for å legge lista høyt.

Derfor skryter han heller ikke uhemmet etter målflommen som brakte trønderne tilbake på tabelltoppen:

- Ett vanskelig og to lette, sier han til Dagbladet. - Problemet nå er at det blir vanskelig å holde gjennomsnittet.

Tre crossballer

Hattrick-scoringene - 4- 0, 5- 0 og 6- 0 - i Sigurd Rushfeldts comeback på Lerkendal var som snytt ut av hverandre:

Tre crossballer fra høyre ble til tre mål ved den bortre stolpen. De to første på hodet etter strøkne innlegg fra Ørjan Berg og Christer George.

Den siste med venstrefoten etter en like delikat pasning fra Mads Skjærvold.

- Før pause hadde jeg ingen avslutninger i det hele tatt, sier Sigurd Rushfeldt til Dagbladet. - Det eneste som skjedde da var at jeg ble snytt for et klart straffespark. Men etterpå gikk det bedre - og 4- 0 scoringa ville jeg ha i mål.

- Akkurat den scoringa var vanskeligere enn den så ut til å være.

Klart årsbeste

De to siste var - og her får du en smak av de kravene Sigurd Rushfeldt setter på seg sjøl - lette. Den innleide forlanger mål når han får ballen i slike posisjoner. Og gleden over at han leverte ut fra egen målsetting kunne du lese i ansiktet til Nils Arne Eggen. Som var veldig fornøyd.

- Klart årsbeste, sier Eggen. - Og det er avslutningsfasen som er forskjellen. Med Sigurd får vi den kraften og bevegelsen vi har manglet. Akkurat nå ser det veldig bra ut.

Og RBK-godt er det, for til onsdag er det Champions League-kvalifisering mot Inter Bratislava i Slovakia. Hovedgrunnen til at Sigurd Rushfeldt er innleid - i første omgang fram til desember.

- Vi er ikke i Champions League ennå, sier Rushfeldt - meget tydelig. - Men det er jo det alt handler om. Og klarer vi det - og eventuelt også spiller oss videre fra det første gruppespillet - blir leieavtalen med Rosenborg automatisk forlenget.

- Ut over det vet jeg ingen ting om framtida.

Hva fortiden angår var Sigurd Rushfeldt veldig spent på hjemkomsten til Lerkendal. Og publikums reaksjon etter den smule pengeuenighet det var mellom Rush og RBK i kjølvannet av overgangen til Racing Santander.

- Klart jeg tenkte på det før kampen, sier han. - Jeg var veldig spent. Men nå er jeg bare glad for den velkomsten jeg fikk. Publikum var strålende.

Mange mener, og ikke bare utenfor Trondheim, at Rosenborg og Sigurd Rushfeldt bare er liksom-venner. At pengesaken som løste seg ved forlik i februar ikke kan glemmes sånn uten videre.

- Ja, det virker som om mange ikke tror det, men vi både er og har vært gode venner hele tida, sier Sigurd Rushfeldt til Dagbladet.

- Og forhåpentligvis skal jeg være her lenge.

Før pause sleit Sigurd Rushfeldt med åpningshøyden. Etterpå, litt mer kjent med bevegelsesmønsteret, rev han ikke på noen høyder.

Trenger tid

- Jeg trenger fortsatt tid, sier han. - Sjøl om jeg kjenner stilen og flere av spillerne fra før er det også folk jeg ikke har spilt med. Og derfor kan både Rosenborg og jeg bli bedre. Det viktigste nå er at jeg får matchtrening.

At Rush spiller på topp i Bratislava onsdag kveld er ingen ting å lure på. At Frode Johnsen spiller til venstre er like sikkert. Men høyrekanten, der Harald Martin Brattbakk prøvde og feilet for mye i går, er Eggens lille hodebry.

DRØMMECOMEBACK:</B> Sigurd Rushfeldt kunne ikke bedt om en bedre retur til Lerkendal. Det ble ekte hat-trick i første forsøk - akkurat som Odd Iversen krevde før kampen. Her i duell med Moss' Rune Tangen.