Iversen: - Artigere i RBK

Mener VIF skaper lite sjanser.

TRONDHEIM (Dagbladet): Etter drøye to måneder i RBK er ikke Steffen Iversen i tvil: Rosenborg spiller morsommere fotball enn Vålerenga: 

- Ja, det mener jeg. Vi spiller artigere angrepsspill, sier Iversen til Dagbladet, to dager før møtet med klubben han hjalp til seriegull i 2005.

-  Overgangene går raskere, og vi skaper mange målsjanser. Dette er jo noe Vålerenga har slitt med. De skaper litt lite sjanser, sier Iversen.

29-åringen visste godt hva han gikk til da han valgte Rosenborg som sin nye arbeidsgiver.

-  Angrepsspillet her har jo vært gjeldende i årevis, så det er jo ikke noe nytt at det er sånn, sier han.

-  Barnslig av Klanen

At Iversen valgte Rosenborg etter flere måneder med spekulasjoner, har skapt reaksjoner i flere leire. Han sier han har skværet opp med sin nye supporterklubb, Kjernen, men VIF-klanen i Oslo er fortsatt bitre over spissheltens avgang.

På TV 2 gikk hovedstadssupporternes talsmann Gjermund Nordtug tidligere uka ut mot Iversen, og mente VIF uten trønderen var et bedre lag.

 HYLLER HVERANDRE:  Steffen Iversen mener RBKs angrepsspill er mye artigere enn Vålerengas. Trener Per-Mathias Høgmo hyller spissen før søndagens kamp mot Iversens gamle klubb. Foto: Tom E. Østhuus
HYLLER HVERANDRE: Steffen Iversen mener RBKs angrepsspill er mye artigere enn Vålerengas. Trener Per-Mathias Høgmo hyller spissen før søndagens kamp mot Iversens gamle klubb. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Sånne utspill provoserer ikke Iversen.

-  Nei, heller tvert imot. Jeg synes det bare er bra at de bruker sin energi på meg. Det kommer de sikkert til å gjøre søndag også, men de burde jo prioritert sine egne. At de ikke gjør det er positivt for Rosenborg, sier Iversen.

-  Selv bestemte jeg meg ganske tidlig for å legge alle slike konflikter til side, for det er jo litt barnslig.

Nekter å tro

-  Christian Grindheim og Magne Hoseth har uttalt til Dagbladet at det er morsommere å spille på VIFs midtbane nå?

-  Jeg har snakket med Christian om det, og han mente det ikke sånn. Men jeg nekter å tro at de har det morsommere i VIF akkurat nå, det har vi vel sett de første kampene.

I tillegg til angrepsspillet mener han RBKs stall gir fordel Trondheim i duellen mellom de to byene.

-  Stallen er kanskje den største forskjellen. Her har vi mange å ta av, og det er selvfølgelig en stor fordel sammenliknet med Vålerenga. Men begge lag har gode spillere, sier han, fortsatt litt Oslo øst-diplomatisk.

Iversen: -  Artigere i RBK

Spår VIF i toppen

For han følger fortsatt med på sin gamle klubb, og tror uansett utfall på Ullevaal søndag kveld at laget vil være å regne med i toppen.

-  Det er en lang sesong, og selv om vi kan få seks poengs forsprang så er det for tidlig til at man kan si den ene eller andre er hektet av. De har hatt en tøff start, men det var tendenser fra kampen mot Lyn som de bør bygge videre på.

-  Scorer på straffe

På gårsdagens trening var Iversen en av seks spillere som sto igjen og trente straffespark. Lysluggen scoret mot Start fra 11-metersflekken sist helg, og hadde en god statistikk i den tida han spilte med Arni Gautur Arason i ryggen.

Søndag kan han få sjansen til å overliste islendingen. Og han er ikke i tvil om utfallet dersom dommer Per Ivar Staberg blåser straffespark for de svarte og hvite på Ullevaal:

-  Den scorer jeg på.

-  Kamptips?

-  Det gidder jeg ikke. Jeg prøvde før Lillestrøm-kampen, da spådde jeg 2- 0. Det ble 3- 3, og jeg dummer meg ikke ut en gang til.

• Din mening: Tror du Steffen Iversen blir bedre av hetsen fra VIF-supporterne?