Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iversen: - I dag var vi gode

Men Sandefjord kunne fort tatt poeng på Lerkendal.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Sandefjord 3-1

Kampen minutt for minutt.

Rosenborg spilte en meget bra første omgang og kunne gå til pause med komfortable 2-0.

En grov Basma-tabbe ga Samuel Isaksen reduseringsmålet som brakte Sandefjord inn i kampen igjen. Unggutten Alexander Tettey sørget allikevel for hjemmeseier da han sikkert avsluttet et praktangrep drøye ti minutter før slutt.

- Ble overmodige
- Jeg synes vi var gode i dag. Vi var veldig, veldig gode i første omgang. Så tror jeg vi prøvde litt for mye på å være like gode i andre omgang. Vi gikk for mye med ballen, og vi ble overmodige, sa Steffen Iversen til Adresseavisen etter kampen.

Og Steffen Iversen innrømte at det smakte godt med scoringer i kveld. Nå tror han storformen kan være i anmarsj.

- Vi har trent hardt, og jeg har vært litt tung. Men nå kjennes beina friske, hodet klart og været er fint. Nå kan det bli mål, smilte Steffen etter kampslutt.

- Det fungerer bra for tida

Frode Johnsen var en annen RBK-spiller som viste seg fram i dag. I første omgang hadde Sandefjord enorm trøbbel med spissen som nå gjør jobben som indreløper. Blant annet leverte han to glimrende assist til Iversens scoringer.

TOMÅLSSCORER: Steffen Iversen scoret to mål og sørget for Rosenborg-seier mot Sandefjord i dag. Foto:SCANPIX
TOMÅLSSCORER: Steffen Iversen scoret to mål og sørget for Rosenborg-seier mot Sandefjord i dag. Foto:SCANPIX Vis mer

- Det er vel en middels kamp. Første omgang er meget bra,mens andre omgang er under pari, sa Johnsen til P4 etter kampslutt.

- Det fungerer bra for meg for tida.Jeg syntes jeg begynte bra, og første omgang ble meget bra. Jeg faller vel litt samme med resten av laget etter pause.

- Vi burde våget mer

Sandefjord-trener Tor Thodesen fikk også se en første omgang hvor Sandefjord ble utspilt, og en påfølgende omgang hvor de så absloutt var med på notene. Etterpå angret han litt på taktikken.

- Jeg er fornøyd med innsatsen og at vi stelte i stand så mye trøbbel for Rosenborg etter pause. Da klarte vi å presse dem høyt og skapte flere muligheter, sa Thodesenvtil ANB etter kampslutt.

- I etterpåklokskapens navn burde vi kanskje spilt slik fra starten av, og våget litt mer i stedet for å føle oss fram.

Frisk Sandefjord-åpning

Sandefjord åpnet friskt på Lerkendal med høyt press og en stor målsjanse allerede i det første minutt.

Men det tok ikke lang tid før komet-laget ble satt skikkelig på plass av Rosenborg.

Rosenborg og Steffen Iversen scoret på sin første skikkelige målsjanse etter ni minutter, og etter scoringa var det bare sporadisk at Sandefjord fikk låne ballen. Rosenborg framsto på sin side i en helt annen utgave enn i den skuffende forestillingen mot Stabæk.

Og etter 21 minutter fikk Lerkendal se et RBK-angrep av klassisk merke.

 
Daniel Braathen stakk fint fri Ståle Stensaas, som fosset mot dødlinja. En følsom chip fra ventrebacken traff Frode Johnsen, som bare kunne servere Steffen Iversen på blankt mål. 2-0.

Resten av omgangen ble stort sett balltrilling mellom hvitkledde. Karim Essediri burde økt ledelsen flere ganger, men virket anspent i avslutningsøyeblikket.

Forvandling

Men om første omgang var strålende av Rosenborg, ble den andre tilsvarende dårlig.

Og det startet med en forsvarstabbe av det grove slaget.

En upresset Christer Basma skulle bare spille ballen inn til Hirschfeld i mål. Basma var ikke oppmerksom på Samuel Isaksen som smøyg seg inn i RBK-feltet og snappet opp det løse tilbakespillet. Resten av jobben var enkel.

Og gavepakken så ut til å inspirere Sandefjord. Det neste timinuttet ble en kanonade mot RBK-målet. Kjølner traff tverliggeren, mens Tegström fikk en gratismulighet etter dårlig kommunikasjon mellom Hirschfeld og Stensaas. Et forvandlet Rosenborg virket på gyngende grunn. 

Det måtte unggutt-magi til for å roe trønder-nervene.

Praktangrep

Og igjen fikk vi se et mønsterangrep av beste sort. Per Ciljan Skjelbred drev fint framover mot Sandefjord-forsvaret før han rullet opp til Øyvind Storflor ute til høyre. Storflor slo en nydelig markkryper inn foran mål hvor innbytter Alexander Tettey kom stormende fra midtbanen. Han kunne bare bredside ballen i mål og sikre seieren for RBK.

Kampen roet seg etter punkteringen, og RBK sikret inn til tre fortjente poeng. Men med litt flaks og dyktighet kunne Sandefjord fått med seg poeng hjem etter flere store sjanser i andre omgang.

Den siste omgangen viste også at det tross tre poeng, fortsatt er mye som ikke stemmer for Rosenborg.

Frode Johnsen ville naturlig nok suge på seiers-karamellen i kveld. Og var glad for at Rosenborg nå får arbeidsro.

- Dette er veldig godt, uka som kommer blir nok adskillig letter enn forrige uke.

•Din kommentar:
Er Rosenborg nå tilbake på vinnersporet?

<B>1-0:</B>Her scorer Steffen Iversen sitt, og RBKs, første mål. En følsom stuss etter fint forarbeid fra Frode Johnsen.
<B>SIKRET SEIEREN:</B>Alexander Tettey hadde et godt innhopp,og sikret hjemmeseier etter et mønsterangrep. Tomålsscorer Iversen var også fornøyd med ungguttens scoring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling