Iversen: - Vi er gullfavoritter

Her forklarer han hvorfor.

• Direkte fra klokka 18.00: Fem kamper i Tippeligaen

(Dagbladet.no): Rosenborg endte på 5. plass i Tippeligaen i fjor. Du trenger ikke være astronautsmart for å skjønne at trønderne er revansjesugne.

Og Steffen Iversen vil ikke dempe forventningene til RBK. Han vil heller heve dem.

- Jeg mener vi har det beste laget og at vi er gullfavoritter, sier han til Dagbladet.no.

- Bedre trent

Han slipper imidlertid ikke så billig unna. Brann, Stabæk, Viking, Lillestrøm og Vålerenga tippes også av de fleste helt i toppen.

- Hva gjør at dere tar steget opp på toppen av pallen i år?

- Vi har trent bedre i vinter, og er i bedre fysisk form enn vi var på samme tid i fjor. Vi har også fått inn noen nye spillere som har hevet oss. Samtidig har vi trent inn flere formasjoner, som gjør at vi ikke er låst til ett system, svarer Ivers.

SELVSIKKER: Steffen Iversen er ikke blant dem som forsøker å dysse ned forventningene foran sesongen. - Jeg mener vi har det beste laget og at vi er gullfavoritter, sier Iversen til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
SELVSIKKER: Steffen Iversen er ikke blant dem som forsøker å dysse ned forventningene foran sesongen. - Jeg mener vi har det beste laget og at vi er gullfavoritter, sier Iversen til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer

Rosenborgs totaldominans i norsk fotball ble brutt i 2005, da Vålerenga ble seriemestere. Da spilte Steffen for Oslo-klubben. Året etter slo trønderne kraftig tilbake - med Steffen på laget. Nå vil han og resten av Rosenborg revansjere seg igjen.

Skal bli stabile

Toppnivået til RBK i fjor var som vanlig høyt. Men de klarte ikke være på topp i lange perioder av gangen.

- Vi var altfor ustabile forrige sesong, og det må vi gjøre noe med i år. Vi sleit også for mye på bortebane, sier Iversen.

Det er seks øyne på en terning. Sånn det ser ut nå er det nesten like tilfeldig hvor de utpekte toppklubbene havner på tabellen som når du triller terningen. Alle vil være like skuffet med en 6. plass, men det er ikke medaljer nok til dem alle.

- Jeg mener Tippeligaen aldri har vært bedre enn nå. Før var det bare Rosenborg som hadde økonomi til å satse skikkelig, men nå har flere klubber kommet etter, sier Ivers.

Det er duket for et skikkelig rotterace, som for Rosenborgs del starter mot Lyn på mandag.

- Det kommer til å bli veldig mange jevne kamper, og de må vi vinne. Vi har vunnet jevne kamper i vinter, og skal klare det i serien også, lover lysluggen.

Iversen: - Vi er gullfavoritter