Iversen ansetter lillebror som «manager»

Emil Iversen (27) ser for seg at vinterens suksess i skisporet gir økonomisk rom for å ansette lillebror Mats (25) i en managerrolle foran neste sesong.

FAMILIEBEDRIFT: Emil Iversen, her sammen med mor etter NM-gullet på hjemmebane i år, ansetter broren som manager neste år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAMILIEBEDRIFT: Emil Iversen, her sammen med mor etter NM-gullet på hjemmebane i år, ansetter broren som manager neste år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lillebror Iversen har også denne sesongen hatt en viktig finger med i spillet rundt et av Norges fremste medaljehåp i Seefeld-VM. I rollen som altmuligmann med ansvar for alt fra skitesting til matlaging og sjåføroppgaver, har 25-åringen bidratt til at storebror har kunnet trene og restituere på best mulig måte.

Det har gitt resultater.

Ved inngangen til sesongens høydepunkt er Emil Iversen aktuell for å gå ikke mindre enn fem av seks VM-distanser. I verdenscupen har han radet opp med gode plasseringer. Seieren på den klassiske 15-kilometeren i Tour de Ski er høydepunktet. Nylig ble det også to NM-gull på hjemmebane i Meråker.

Suksessen har kastet av seg økonomisk. Så langt har 27-åringen gått inn snaue 300.000 kroner bare i premiepenger fra Det internasjonale skiforbundet, og vinteren er langt fra over.

– Penger er ingen motivasjon i det hele tatt. Da hadde jeg ikke reist hjem fra Tour de Ski, for å si det sånn. Jeg tapte noen kroner på det, smiler VM-håpet til NTB.

– Men man trenger lønn, det er godt å få inn litt, og det gjør at jeg kanskje kan få inn broren min i en litt større rolle neste sesong og spisse den biten enda mer, tilføyer han.

Større rolle

– På hvilken måte vil du bruke broren din mer?

– Jeg tror rett og slett at rollen hans blir manager neste sesong. Vi kan i hvert fall kalle han for det, og så blir han en slags altmuligmann. Jeg setter veldig stor pris på den jobben han har gjort denne sesongen, sier 27-åringen.

Han merker godt at de gode resultatene i vinter har fått ringvirkninger. Trykket og interessen fra omgivelsene har økt. Nettopp der tror han lillebror Mats kan bidra.

– Det har vært mye pågang, mange gode skirenn og mange som vil ha en bit av meg. Jeg tror han kan være med å ta av litt av trykket og legge enda mer til rette for at ting skal gå så smidig som mulig, sånn at fokuset blir på å trene og være best mulig rustet til å gå skirenn, sier VM-håpet.

Han er ikke i tvil om at familiesamarbeidet har vært positivt og givende for begge parter.

– Jeg vet at Mats synes det er stas, og jeg synes det er stas å ha ham med også. Nå har det vært mest på dugnad for ham denne sesongen, så da får jeg prøve å ansette ham på et litt større engasjement neste sesong. Det har jo vist seg at hans bidrag gjør meg godt, smiler 27-åringen.

Bare dugnad har det ikke vært. Tidligere i vinter røpet Iversen overfor NRK at han betaler broren et femsifret for jobben han gjør denne sesongen.

– Han kjenner meg godt og er kjempeflink. Uansett hvordan det går i VM, vil han få en enda større rolle i «Team Ivers», sier Emil Iversen nå.

Struktur i hverdagen

– Tenker du å bruke han på heltid?

– Det vet jeg ikke. Vi får se. Jeg tror i hvert fall det er en del ting han kan hjelpe meg med. Han er ikke noen businessmann, så jeg ansetter ham ikke for å melke ut mest mulig av min egen markedsverdi, men kanskje for å hjelpe meg litt med det og samtidig passe på at det sportslige er i fokus. Det er der jeg føler han er ganske rå.

Lillebror Mats bidrar blant annet til at 27-åringen er strukturert i hverdagen.

– Han er litt streng med hensyn til at jeg må få i meg mat, legge meg og sove og den biten, smiler Iversen, som også har målet for neste sesong klart.

– Neste sesong vil jeg gå for å vinne verdenscupen, og på veien dit tror jeg Mats kan hjelpe meg i enda større grad enn han har gjort denne sesongen, fastslår han.

Først er det imidlertid jakt på VM-medaljer som gjelder. Ender Seefeld-mesterskapet i suksess, har lillebror Mats en viktig del av æren.

(NTB)

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 13.30 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.00 Kvalifisering hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer