Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Turtelduene Iversen og Northug på vei tilbake

Iversen avslører hva gikk galt i Tour de Ski og hvilken form Northug egentlig er i: - Petter er bedre enn noen gang

Landslagsledelsen er bekymret på Petter Northugs vegne. Etter å ha trent flere økter med Mosvik-ekspressen, mener imidlertid Emil Iversen at Northug ser bedre ut enn noen gang.

PÅ VEI TILBAKE: Emil Iversen føler seg mye bedre igjen etter smellen i Tour de Ski og gjør comeback i et lokalt renn i helga og i verdenscupen i Falun neste helg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ VEI TILBAKE: Emil Iversen føler seg mye bedre igjen etter smellen i Tour de Ski og gjør comeback i et lokalt renn i helga og i verdenscupen i Falun neste helg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Forrige sesongs store komet, Emil Iversen, startet årets forrykende og var en av favorittene før Tour de Ski.

Etter en solid start på touren, gikk det fullstendig galt i Oberstdorf. 25-åringen startet jakstarten som nr. 6 i sammendraget, men falt helt ned til 31. plass etter en svart dag. Drømmen ble knust.

- Det er tungt å se at et av sesongens store mål går rett i dass. Jeg har kjent det litt de siste dagene, at jeg ikke har vært helt som jeg har villet. Jeg kjenner i dag at det ikke er noen framgang å spore, og da skjønner jeg at jeg bare må gi meg. Jeg kan ikke tyne strikken noe mer, sa Iversen etter løpet.

Bihulene skapte problemer

Han valgte derfor å bryte Tour de Ski. Nå går det heldigvis bedre for Iversen, som har funnet ut hva som slo ham ut i Oberstdorf.

- Det må ha vært en forkjølelse eller noe greier i bihulene. Jeg er i hvert fall bedre nå, forteller Iversen til Dagbladet.

STORFORM: Emil Iversen er imponert over nivået Petter Northug har vist på trening i 2017. Foto: NTB scanpix
STORFORM: Emil Iversen er imponert over nivået Petter Northug har vist på trening i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Har du slitt med bihunebetennelse også tidligere?

- Jeg har slitt en del med nesa før, ja! Derfor var det viktig å ta seg god tid nå. Jeg håper det gir positive resultater, sier Meråker-gutten.

Comeback i Falun

Han har planer om å gå lokalrennet Uglarennet i helga. Neste helg gjør ham comeback i verdenscupen i Falun.

- Formen er OK. Jeg skal gå et par renn i Falun. Jeg håper jeg ikke havner sist der, avslører Iversen.

- Du setter deg hårete mål?

- Ja, jeg sikter høyt! svarer trønderen på karakteristisk vis.

Hevder Northug er i sitt livs form

Før Petter Northug dro til høyden i Sveits, trente Iversen flere økter sammen med ham. Mange lurer på hvilken form Mosvik-ekspressen egentlig er i, etter snart to måneder uten konkurranse.

Det kan nå Iversen avsløre etter å ha målt krefter mot Northug på flere treningsøkter. Han beroliger Vidar Løfshus, Tor Arne Hetland og resten av langrennsmiljøet som har uttrykt bekymring på Northugs vegne.

- Petter er i bedre form enn noen gang har vært, tror jeg! Han har vært vanvittig sterk på trening den siste perioden, sier Iversen til Dagbladet.

- Og dette mener du seriøst? Det er ikke en sedvanlig Iversen-spøk?

- Ja, det mener jeg. Petter har trent veldig bra i flere uker nå, og han er sterkere enn noen gang. Han har herjet med meg på alt av økter vi har kjørt sammen, avslører 25-åringen.

- Tror du han kan slå Sergej Ustjugov i VM?

- Garantert, svarer Iversen uten å blunke.

Høy selvtillit

- Så det er bare å kaste inn penger på oddsen på Northug-gull i Lahti?

- Ja, fyr inn gull på Petter. Med meg og Petter på lagsprinten taper du penger om du setter oss som vinner og vi gjør det, sier Iversen og hinter - denne gang spøkefullt - om oddsetting på under 1,0.

Med andre ord: Det er nesten som å sette penger i banken med dagens rentenivå.

- Hvordan skal du slå Petter Northug og Sergej Ustjugov i Lahti da?

- Da må jeg kjøpe flakslodd. Jeg skal kjøpe alle jeg finner, sier Iversen og smiler.

Både Iversen og Northug stiller på startstreken i Uglarennet søndag. Northug går også norgescuprennet på Sjusjøen lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling