PÅ LANDSLAGET: For første gang er Emil Iversen (24) på elitelandslaget i langrenn. Det håper forrige sesongs komet vil gjøre ham til et stabilt innslag i verdenstoppen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PÅ LANDSLAGET: For første gang er Emil Iversen (24) på elitelandslaget i langrenn. Det håper forrige sesongs komet vil gjøre ham til et stabilt innslag i verdenstoppen. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Iversen avstandsforelsket i skiskytterstjerne: - Fant ut at hun er gift. Jeg er i sjokk

Etter bruddet med Heidi Weng har Emil Iversen hatt et ekstra godt øye til Dorothea Wierer. Da han gikk inn på Instagram-profilen hennes, ble han skuffet.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Emil Iversen (24) var ikke et spesielt stort talent i tenåra og var langt bak de beste i ungdomstida.

Gradvis har Iversen tatt steg og innhentet forspranget til sine konkurrenter. Likevel var han lenge mest kjent som kjæresten til Heidi Weng. I slutten av november i fjor ble det slutt mellom langrennsløperne.

Det kom fram rett etter at Weng gikk feil i Kuusamo, mens Iversen ble disket fra seier i norgescuprennet på Gålå grunnet skøytetak på klassiskdelen.

Helga etter fikk trønderen endelig prøve seg i verdenscupen og imponerte stort med 7.-plassen på 30 kilometer fellesstart med skibytte på Lillehammer. Etter det eskalerte utviklingen.

Allsidige Iversen fikk sjansen i Tour de Ski og slo til med en da sensasjonell etappeseier på sprinten i Oberstdorf. I prøve-VM i Lahti slo han til med en ny verdenscupseier i skøytesprinten.

Og i Ski Tour Canada tok han en ny triumf på det 17,5 kilometer lange distanserennet i Montreal da kompisen Petter Northug ble slått helt mot slutten. Det samme ble Sergej Ustjugov og Martin Johnsrud Sundby.

GIFT: Emil Iversen har lenge hatt et godt øye til den italienske skiskytterstjerna Dorothea Wierer, men fant nylig ut at hun er gift. Foto: AP Photo/Sergei Grits
GIFT: Emil Iversen har lenge hatt et godt øye til den italienske skiskytterstjerna Dorothea Wierer, men fant nylig ut at hun er gift. Foto: AP Photo/Sergei Grits Vis mer

En ny stjerne var definitivt født med tre seirer i løpet av et par måneder - og det både på distanse og sprint.

- Jeg var ikke så tjukk Iversens utvikling er symbolet på at alt er mulig - at man ikke bør gi opp og at hardt arbeid lønner seg over tid.

- Jeg var ikke god i ungdomsårene og hadde noen kilo for mye da jeg var 15 år, men det er litt overdrevet. Jeg var ikke så tjukk. Jeg var godt trent og jobbet hardt da også, forteller Iversen til Dagbladet.

- Nå som jeg er flyttet opp på elitelandslaget, har jeg de beste forutsetningene for å utvikle meg videre. Det er ingen plass det er bedre å være enn her, så jeg forventer å ta nye steg. Jeg må bygge kapasiteten videre og bli mer stabil.

- Jeg fant ut at hun er gift Iversen håper at utviklingen vil fortsette den kommende sesongen og at det kan kulminere i VM-gull i Lahti. Suksessen på idrettsfronten har imidlertid ikke gitt automatisk suksess på kjærlighetsfronten.

I vinter fortalte Meråker-gutten om sitt gode forhold til den italienske skiskytterstjerna Dorothea Wierer. 26-åringen tok sølv på jaktstarten i VM i Holmenkollen i vinter og er en av skiskyttersportens største stjerner.

Men Iversens interesse er neppe gjensidig. Det innser langrennskometen etter en nylig oppdagelse.

- Wierer er fantastisk, men jeg fant ut at hun er gift. Jeg så det plutselig på Instagram, så da røk den drømmen, dessverre. Jeg er i sjokk. Det er veldig tungt. Jeg har brukt lang tid på å fordøye det, sier Iversen med en spøkefull tone.

GODT HUMØR: Emil Iversen er i likhet med Petter Northug glad i å by på seg selv. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GODT HUMØR: Emil Iversen er i likhet med Petter Northug glad i å by på seg selv. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Har Petter Northug støttet deg?

- Ja, han har prøvd, men det nytter ikke. Petter har tipset om flere andre jenter, men det hjelper ikke. Jeg må bruke tid på å komme meg videre, sier 24-åringen og smiler.

- Skal slå Northug i VM Videre vil han også i langrennskarrieren, som ble rundet av på mesterlig vis i den foregående sesongen. Om utviklingen fortsetter den kommende vinteren, bør Sundby, Northug, Ustjugov og de beste langrennsherrene passe seg.

- Jeg har slått Petter flere ganger før, men det viktige er å gjøre det når det gjelder. Jeg skal slå ham i Lahti. Det er målet, sier Iversen om sin gode trønderske venn.

Den kommende sesongen håper han at han vil ta ytterligere steg i kraft å være på verdens beste langrennslandslag for første gang. VM i Lahti starter 22. februar. Der vil Iversen vise Wierer og resten av verden at han er god nok til å ta vinne VM-gull.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.