Iversen ber RBK åpne lommeboka

- Må slutte å tviholde på dagens lønnspolitikk.

(Dagbladet.no): Rosenborg bladde opp for at Steffen Iversen skulle si nei til Genk i jula i fjor. RBK-spissens belønning for en praktsesong, som endte med RBK-gull, var en ny kontrakt som gjorde ham til Tippeligaens best betalte spiller.

Men det skjer stadig oftere at RBK taper kampen om de gode spillerne. Ifølge Adresseavisa er lønningene i Rosenborg i stor grad prestasjonsbasert, med en relativt lav grunnlønn.

Iversen mener det er på tide at klubben endrer lønnspolitikken sin - om de ønsker å få tak i de beste.

- Rosenborg må gå i seg selv og samtidig se på hva som er i ferd med å skje omkring i Norge. For å få de beste er klubben nødt til å være konkurransedyktige på lønn. De må rett og slett slutte å tviholde på lønnspolitikken de fører i dag, sier han til Adresseavisa.

Bjørkøy tilbudt lavere lønn

Ifølge avisa stanset John Anders Bjørkøys overgang fra FFK til RBK fordi trønderne kom med et dårligere lønnstilbud enn det FFK-kapteinen hadde i Østfold. Fra før har Mikael Dorsin skrevet under for rumenske CFR Cluj, der han etter sigende skal heve en bruttolønn på eventyrlige 40 millioner svenske kroner over tre og et halvt år.

Knut Torbjørn Eggen tippet nylig at Rosenborg ville ha hentet fem nye spillere til januar. Rune Jarstein og Iversens bestekompis Erik Hagen er blant spillerne RBK har i kikkerten, men Iversen frykter de glipper om ikke klubben snart åpner pengesekken.

- De spillerne Rosenborg konkurrerer om ender opp med å velge andre klubber, fordi de tjener bedre andre steder, sier han til Adresseavisa.

HÅPER PÅ HAGEN: Men Steffen Iversen tror Rosenborg går glipp av de beste spillerne fordi klubben ikke er konkurransedyktig på lønn. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
HÅPER PÅ HAGEN: Men Steffen Iversen tror Rosenborg går glipp av de beste spillerne fordi klubben ikke er konkurransedyktig på lønn. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer
Iversen ber RBK åpne lommeboka