- Iversen er middelmådig

Seigmenn i Trondheim, Iversen slaktes i Tromsø. Lokalavisene forklarer.

(Dagbladet.no): Seks tippeligakamper ble spilt i går, vi tar pulsen på fotballstemningen Norge rundt.

Tromsø - Vålerenga 0-1

TIL pådro seg sesongens første ligatap i går kveld, men TIL-spillerne er ikke imponert over VIF. Spesielt Steffen Iversen gis det glatte lag i Bladet Tromsø.

TIL-stopperne Daniel Torres og Benjamin Kibebe er «skuffet» over den tidligere England-proffen.

- Etter det jeg har hørt skulle han være veldig god. Han fortjener ikke det gode ryktet mener jeg, sier Torres til avisa.

- Det er jeg enig i. Jeg syns både jeg og Daniel hadde veldig god kontroll på han. Hans løp ikke mer enn middelmådig. Odds Oliver Occean var mye tøffere og vanskeligere å håndtere, sier Kibebe.

TIL er tøffe mot seg selv også, laget har bare nettet to seriemål på fire kamper.

- To mål til nå er ikke bra nok, sier Ole Martin Årst.

GJORDE ROSENBORG TIL SEIGMENN: Per Joar Hansen er harde mot sine egne etter 1. omgangen mot LSK. Her scorer LSKs raskeste spiller, Pål Steffen Andresen. Foto: SCANPIX
GJORDE ROSENBORG TIL SEIGMENN: Per Joar Hansen er harde mot sine egne etter 1. omgangen mot LSK. Her scorer LSKs raskeste spiller, Pål Steffen Andresen. Foto: SCANPIX Vis mer

Kjetil Rekdal snakker om gull i Dagbladet i dag, og er ikke dårligere i osloavisa Aftenposten. For ifølge Reka er ni poeng foran skjema.

- Jeg sa før sesongen at jeg ville være fornøyd med alt mellom sju og ni poeng på de fire første kampene, sier VIF-treneren.

Lillestrøm - Rosenborg 1-1

Per Joar Hansen har masse å tenke på, ikke minst mulig armbrudd og stopperkrise i klubben.

De som er friske var kanskje ikke raske på Åråsen, i hvert fall i 1. omgang.

- I pausen så det ikke ut som at vi skulle få poeng i det hele tatt. Vi så ut som seigmenn utpå der. I 2. omgang går det mye bedre, og kampen sett under ett kunne seieren ha bikket begge veier, sa Per Joar Hansen til Adresseavisen.

LSK-trener Uwe Rösler synes kanarifuglene skulle hatt alle tre poengene.

Det samme mener målscorer Pål Steffen Andresen, som er LSKs alle raskeste spiller med 4,78 på 40 m. Farten skaffet han målet i går, forteller lokalavisa Romerikes Blad.- Havnet i en duell med Erik Hoftun. Var aldri tvil om at jeg skulle nå ballen først. Da var det enkelt å banke den i nett-taket, sier Andresen.

Lyn - Molde 6-1

Bare latter og glede i Oslos nest beste lag, ifølge tabellen.

- Dette var en flott dag for alle som er involvert i Lyn, sier Henning Berg til Dagsavisen.

Samme avis kaller Molde for «en bukett med visne roser». I Romsdals Budstikke krangler ingen på det, med undertittel «Flaueste tap på fem år».

- Det var verst å se på at vi ga opp, sier Molde-trener Bosse Johansson.

- Nå er jeg mer forbannet enn fortvilet. Hele laget må ta kraftig selvkritikk etter denne kampen. Vi slipper dem til aldeles for lett, sier Molde-stopper Marcus Andreasson.

Start - Viking 5-2

Tom Nordlies gutter leder Tippeligaen, etter storseieren mot Viking. Ikke rart mannen er glad, på tross av irritasjon over baklengsmålene.

- Jeg er ikke overrasket, men jeg er desto mer imponert over spillerne mine, sier Nordlie til Fædrelandsvennen.

Kristiansandavisa forteller også at Kristofer Hæstad nå vil på landslaget. Midtbanespilleren gleder seg over sammenlikningen med Italias Gennaro Gattuso.

- Jeg er ikke så opptatt av hvem jeg blir sammenlignet med. Jeg hørte det Hareide sa om meg og Gattuso, men det viktigste er at jeg er meg selv, sier Hæstad.

Hos Viking er det tid for «selvransakelse og raseri», melder Stavanger Aftenblad.

- Uttaler jeg noe om dette kommer det helt sikkert ord jeg vil angre i etterkant. Du så vel selv hva slags baklengsmål vi slapp inn. Det forteller vel alt om hvorfor vi reiser hjem med et slikt stortap, sier toppscorer Egil Østenstad.

Bjarte Lunde Aarsheim fikk rødt kort i går, og er nedtrykt i Rogalands Avis.

- Det er helt idiotisk av meg. Begge de to gule kortene var unødvendige. Det ble vanvittig vanskelig etter det. De trykket på med alt de hadde, sier Aarsheim.

Glimt - Ham-Kam 2-0

De gule fra Nordland tok sin første serieseier på 252 dager, og det ble ifølge Avisa Nordland en perfekt gave til trener Ola Haldorsen. Han fylte 40 år fredag.

- Dette er ingen bursdagsgave fra spillerne til meg. Det var spillernes egen gave til seg selv, sier treneren som er imponert over kjemping og lagmoral.

- Jeg er voldsomt fornøyd med det de prestere ute på banen.

Ikke slik for Ham-Kam-sjef Ståle Solbakken, og Hamar Arbeiderblad slenger til med følgende tittel i dag: «Sviktet foran begge målene».

- Bodø/Glimt var bedre enn oss innenfor 16-meterne. Dette var det tredje baklengsmålet etter dødball denne sesongen. Det er for dårlig. Vi må renske feltet bedre, sier Solbakken.

Fredrikstad - Odd Grenland 1-1

FFK føler de kastet bort to poeng i går, de slapp inn utlikningsmålet mot 10 mann.

- Utilgivelig på dette nivået å sovne slik, sier FFK-assistent Knut Torbjørn Eggen til Fredrikstad Blad.

Odd-keeper Erik Holtan reddet en FFK-straffe og får skryt av Drillo i Telemarksavisa. Ellers var det lite jubel for ett poeng på bortebane for skienslaget.

«Ikke ille bra i Fredrikstad», forteller Varden.

Jan Frode Nornes scoret utlikningen, og slikker seg om munnen med tanke på en middag han ser fram til.

- Nå må Gaute Larsen etter hvert forberede seg på å ta meg med ut på en bedre middag i Tønsberg. Han har lovet det hvis jeg scoret tre mål denne sesongen. Nå har jeg gjort unna en tredjedel av de scoringene, sier stopperen.

IKKE SÅ GOD? TIL-stopperne synes Steffen Iversen er oppskrytt, selv om VIF aldri taper med ham på laget.