Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Morten Iversen fra Sverige til Norge

Iversen er Norges nye landslagstrener

Ole Morten Iversen er ny landslagstrener for det norske kvinnelandslaget i langrenn.

NY TRENER: Landslagssjef Vidar Løfshus presenterer Ole Morten Iversen som ny landslagstrener for kvinnene. Foto: Øyvind Godø/Dagbladet
NY TRENER: Landslagssjef Vidar Løfshus presenterer Ole Morten Iversen som ny landslagstrener for kvinnene. Foto: Øyvind Godø/Dagbladet Vis mer
  • Siste: Iversen bekreftet som ny landslagstrener

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev for to uker siden blir Ole Morten Iversen, far til Emil Iversen, Norges nye landslagstrener for Therese Johaug og skijentene.

På en pressekonferanse på Ullevål mandag ble Iversen presentert som ny trener av landslagssjef Vidar Løfshus.

Løfshus gikk langt i å bekrefte det til Dagbladet allerede i går.

- Ole Morten har vi vært i samtaler med. Han er selvsagt veldig, veldig aktuell. Han er en solid fagmann og har vært sentral i skiforbundet i mange år, sa Løfshus i går.

ALT GIKK GALT: Ingenting gikk som det skulle for Ole Morten Iversen i dagens VM-øvelser. Den svenske landslagssjefen fikk ingen medaljer, og måtte hjelpesløst se på at sønnen Emil Iversen opplevde sitt verste mareritt. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

I dag klokken 13.30 vil Norges Skiforbund presentere Roar Hjelmesets erstatter som kvinnelandslagstrener.

Etter det Dagbladet erfarer er det altså Iversen som tar over jobben som trener for verdens beste langrennskvinner.

Adresseavisen erfarer det samme mandag morgen.

- Det blir spennende å se, skriver Emil Iversen i en SMS til Dagbladet uten å ville bekrefte nyheten.

Fra Sverige til Norge

Emil Iversens far kommer fra jobben som landslagstrener for Sveriges langrennskvinner med Stina Nilsson i spissen og har hatt suksess i rollen som sjefen for et fremgangsrikt svensk kvinnelag, selv om Charlotte Kalla satset utenfor landslaget i denne perioden.

Sverige har fått fram en rekke nye nye stortalenter de siste sesongene, som Anna Dyvik, Ebba Andersson, Jonna Sundling og Nilsson, som gir håp om en lys framtid selv når Charlotte Kalla gir seg.

Nå skal imidlertid Iversen forsøke å slå disse svenske jentene i stedet for å hjelpe dem til nye medaljer.

OL-suksess

Han får ansvaret for følgende utøvere på det norske kvinnelandslaget:

Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla,Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Kathrine Harsem, Ragnhild Haga, Kari Øyre Slind, Tiril Udnes Weng og Mari Eide.

I VM i Lahti i 2017 fikk Hjelmeset og hans elever maksimal suksess med seks av seks gull i de finske skogene. I OL i Pyeongchang vant Norge tre av seks gull, mens Iversens svenske jenter vant to olympiske gull i Sør-Korea.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media