Iversen er ønsket av Wolves

- Tror denne overgangen er riktig, sier spillerens agent.

• Direkte fra kl. 20.45: Schalke - Rosenborg og fem andre Champions League-kamper på live.dagbladet.no.

GELSENKIRCHEN (Dagbladet): Det var i forrige uke Rosenborg mottok en faks fra Wolverhampton, som nå spiller på nest øverste nivå i England.

Der spurte de om muligheten for å låne Steffen Iversen i de kommende vintermånedene.

– Ja, det kan jeg bekrefte, sier Rosenborgs sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen til Dagbladet.

– Men noe mer vil jeg ikke si om verken spillerlogistikk eller trenerspørsmål før etter Schalke-kampen.

Tror det er riktig

Heller ikke Steffen Iversen ønsker å uttale seg:

– Den faksen har ikke jeg sett, hevder spissen.

LATTERLIG? Nei, Steffen Iversen (t.v.), her sammen med Vidar Riseth, er ønsket av engelske Wolverhampton. Resultatet kan bli en utlånsavtale. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
LATTERLIG? Nei, Steffen Iversen (t.v.), her sammen med Vidar Riseth, er ønsket av engelske Wolverhampton. Resultatet kan bli en utlånsavtale. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

– Men har du lyst på en overgang?

– Akkurat i dag er ikke det noe tema jeg ønsker å snakke om.

Agenten hans, Christian Eidem, sier følgende til Dagbladet:

– Det er på et veldig tidlig stadium, og vi vet ennå ikke hva Rosenborg vil. Men vi tror denne overgangen er riktig for Steffen nå.

Detaljer er ennå ikke diskutert, men etter det Dagbladet forstår skal Wolverhampton være interessert i en ordning lik den Manchester United og Henke Larsson hadde sist vinter – hvor svensken spilte i England fra nyttår og fram til svensk seriestart.

– Kan en permanent overgang bli aktuelt?

– Det har ikke vært diskutert, sier Eidem.

Scorer få mål

Iversen er ønsket av Wolves

Wolverhampton ligger på 6. plass i Championship etter 21 serierunder. Men tabellen viser at laget sårt trenger forsterkninger på spissplass:

Laget har scoret 22 mål på de 21 kampene – bare fire lag har færre scoringer å skryte av. De to toppscorerne heter Freddy Eastwood og Stephen Elliott. Angrepsspillerne har fire mål hver!

Er det rart manager Mick McCarthy ser seg om etter nye navn?

Tøff tid sist

Iversen ble lånt ut fra Tottenham til nettopp Wolverhampton i sesongen 2003/2004, da de oransje skulle tilpasse seg Premier League-standard.

Nordmannen sleit med skader, selvtillit og svak form, og fikk bare 20 kamper for bunnlaget. Fire ganger fant han veien til nettmaskene, noe som ikke kunne forhindre nedrykk.

Etter dette gikk Iversen til Tippeligaen og Vålerenga, hvor han raskt beviste at han fortsatt hadde noe å tilføre på fotballbanen.

Kona bor i England

For et år siden skrev trønderen under på en gullkantet kontrakt som skulle holde ham på Lerkendal fram til 2011. Da vraket han blant annet et fett tilbud fra belgiske Genk.

Men før han kom til Rosenborg vinteren 2006, var det liten tvil om at en engelsk klubb sto høyt i kurs. Kona Anna er engelsk og paret eier hus der borte, men prøvespill og aktiv agentvirksomhet har ikke gitt håndfaste tilbud fra balløya.

Dersom RBK er positive så kan det komme ett nå. Og det er liten tvil om at et tett kampprogram på engelsk gress frister Iversen langt mer enn den tøffe oppkjøringa som venter ham som tippeligaspiller fram mot mars.

(I dagens papirutgave av Dagbladet kan du lese hvorfor kommentator Morten Pedersen mener Rosenborg bør kaste Steffen Iversen til Ulvene)

ULVENE SIKLER: Wolverhampton - Wolves - sliter med å score, og er derfor sultne på å få Steffen Iversen tilbake til klubben. Her er han (t.v.) i aksjon mot Liverpools Sami Hyypiä i 2004.