Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cupen

Iversen fikk drømmen knust

Har trent 4.-divisjonslaget Trygg/Lade i fire måneder. Trodde på cupbombe mot Rosenborg, men tapte 4-2.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Trygg/Lade - Rosenborg 2-4 (1-1)

TRONDHEIM (Dagbladet): Trygg/Lade og trener Steffen Iversen (41) fikk drømmen oppfylt da laget trakk Rosenborg i første cuprunde. I kveld møttes lagene på Lade i Trondheim.

På forhånd gikk Iversen høyt ut og annonserte at det kunne smelle en cupbombe fra 4.-divisjonslaget. Laget fikk også en utrolig start da Nichlas Johansen Midtsand sørget for 1-0 etter 22 minutter. Hjemmelaget ledet også 2-1, men derfra og ut kontrollerte Rosenborg.

To bytter i pausen - der Alexander Søderlund og Birger Meling kom innpå - var nøkkelen for Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Til slutt endte det med 4-2-seier. Til tross for tapet er Iversen stolt over lagets prestasjon:

- Jeg er strålende fornøyd med det gutta gjorde. De jobbet og gjorde alt de kunne i 90 minutter. Vi gikk til pause med ledelse, det var fantastisk. Jeg tror dette er noe alle spillerne kommer til å huske ganske lenge, sier han til Dagbladet.

Sjarmerende

Kampen viste cupen på sitt mest sjarmerende. Hjemmebanen til Trygg/Lade har en liten sittetribune bak det ene målet. Ellers måtte folk stå.

Rosenborg-spillerne kom med buss fra Lerkendal hvor de hadde skiftet på forhånd. På Lade ble de møtt av rundt 1500 tilskuere.

LEVERTE: Rafik Zekhnini var god for Rosenborg og scoret ett mål. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LEVERTE: Rafik Zekhnini var god for Rosenborg og scoret ett mål. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Iversen tok over som trener i klubben i desember i fjor. Det skjedde etter at han bestemte seg for å flytte hjem til Trondheim fra Haugesund. I hele vinter har det vært 15-20 spillere på trening. Mange har villet prøve seg under Iversen, en av de mest kjente Rosenborg-spillerne gjennom tidene.

41-åringen med 79 landskamper var også ulastelig antrukket. Mens Ingebrigtsen stilte i «grilldress», gikk Trygg/Lade-bossen i dress.

- Vi må jo se ordentlig ut når vi møter Rosenborg, kommenterer Iversen med et smil.

Offisiell kamp

Rosenborg hadde byttet ut hele førsteelleveren fra laget som vant 1-0 mot Bodø/Glimt mandag. Danske Malte Amundsen og bosniske Besim Serbecic fikk sine første offisielle kamper for trønderne.

Selv om Rosenborg stilte med andrelaget, var det naturlig å tro at de ville rulle over Trygg/Lade. Men slik gikk det ikke. I stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen.

Trygg/Lade fikk frispark like utenfor 16-meteren. Keeper Arild Østbø måtte gi retur på et hardt skudd. Nichlas Johansen Midtsand var frampå på returen og satte ballen i mål. Da hadde det gått 22 minutter. Folk på Lade trodde knapt sine egne øyne.

Ingen forskjell

Men de heroiske hjemmeheltene var ikke lenge i paradis. Rosenborg utliknet seks minutter seinere ved Rafik Zekhnini.

Dette skjedde i en periode der Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen hadde reist seg på sidelinja. Han startet sittende, men må ha blitt urolig over det han så. Det var nesten umulig å se nivåforskjell på lagene.

Og enda bedre ble det ikke rett før pause. Stian Skjeldnes Berre banket ballen i mål fra utenfor 16-meteren. Det var en klinisk kule rett i nettmaskene. Scoringen var, naturlig nok, en energibombe for 4.-divisjonslaget.

To forsterkninger

Rosenborg satte innpå Birger Meling og Alexander Søderlund i andre omgang. Og resultatet kom raskt.

Et frispark fra Meling gikk rett på hodet til Marius Lundemo og i mål. Forsvarsspillet til Trygg/Lade var under enhver kritikk i denne situasjonen.

Fem minutter seinere var Alexander Søderlund frampå på hodet. Scoringen kom etter et flott forarbeid av Rafik Zekhnini, som spilte en god kamp for Rosenborg.

Kreftene til hjemmelaget tok etter hvert slutt. Visittene i angrep ble stadig færre. I andre omgang foregikk det meste av spillet på Trygg/Lades banehalvdel.

Men hjemmelaget forsvarte seg godt. Rosenborg gjorde akkurat det de skulle, men ikke noe mer. Helt på tampen scoret Trygg/Lade selvmål. Dermed endte det 4-2.

Artig

- Jeg synes vi spilte en svak første omgang. Vi trillet ball og tempoet var dårlig. Så gjorde vi det vi skulle i andre omgang, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Hadde vi gjort dette i begge omgangene, ville det blitt ordentlig artig. Nå ble det artig i bare 45 minutter

- Du måtte reise deg på 1-0 til Trygg/Lade?

- Ja, da måtte vi begynne å vurdere hva vi skulle gjøre. Det var ikke mye som fungerte fram til det.

Etter kampen var det mange som ville ha autografer. Mest populært var navnetrekket til Steffen Iversen.

Etterpå dro 4.-divisjonslaget på «cupbankett» på Ladekaia i Trondheim.

STOLT TRENER: Steffen Iversen var stolt over lagets prestasjoner. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STOLT TRENER: Steffen Iversen var stolt over lagets prestasjoner. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!