Emil Iversen har satt krav og fått lovnader fra Vidar Løfshus

Iversen fikk ønsket avvist - som den eneste. Nå krever han endringer

Emil Iversen fikk ikke være en del av samme lag som Petter Northug, Johannes Høsflot Klæbo og Finn-Hågen Krogh. Iversen har gitt klar beskjed om hvilke endringer han nå vil ha på allroundlandslaget.

ALLE UTENOM ÉN: Samtlige av de hurtige allroundsgutta havnet på sprintlandslaget - bortsett fra Emil Iversen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALLE UTENOM ÉN: Samtlige av de hurtige allroundsgutta havnet på sprintlandslaget - bortsett fra Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Emil Iversen ble nr. 9 i verdenscupen sammenlagt forrige sesong med en 1. og 2. plass som beste enkeltresultater internasjonalt.

I motsetningen til sine gode venn Finn-Hågen Krogh håndterte Iversen overgangen til allroundlandslaget godt, selv om prikken over i-en manglet i en sesong preget av «nesten» da det gjaldt som mest i OL.

Allroundlandslaget er en samling av typer med seige muskelfibre og svært høye treningsmengder. Majoriteten av dem har sin spisskompetanse i lange renn med harde motbakker.

Iversen og Krogh skilte seg sånn sett ut på dette laget forrige sesong, all den tid de er mer hurtige løpere med litt andre spisskompetanser enn Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og co.

- En stor skuffelse

Krogh vender nå tilbake til sprintlandslaget, hvor også Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo vil være neste sesong. Her finner vi blant annet også Sindre Bjørnestad Skar og Pål Golberg, som også er allsidige typer med hurtighet og sterke avslutningsegenskaper.

- Sprintlandslaget er en gruppe som jeg tror passer meg bra. Det er fem løpere som har samme mål som meg. Det er noe jeg savnet på allroundlaget i fjor. Der ville stort sett hele laget bli seige og holde ut lenge, sier Krogh til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer