STOLT: Emil Iversen suste inn til andreplass på sprinten i Lillehammer og har sendt inn en meget god søknad for å gå sprinten i VM i Seefeld i februar. Etter løpet var pappa Ole Morten Iversen stolt av sønnen, men til tross for en solid åpning på sesongen, vil ikke sprinttrener Arild Monsen love trønderen plass i VM-troppen. Vis mer

Italiensk seier på Lillehammer

Iversen imponerte igjen: - Det flyter bra om dagen

Italieneren Federico Pellegrino vant verdenscupsprinten på Lillehammer etter at favoritten Johannes Høsflot Klæbo brakk staven og røk ut i semifinalen.

Emil Iversen var fremst i jakten på Pellegrino, men måtte ta til takke med 2.-plass fredag. Canadieren Alex Harvey ble henvist til 3.-plassen, mens Sindre Bjørnestad Skar og Finn Hågen Krogh ble nummer fire og fem.

- Det er en bra start på touren. Det flyter ganske bra for tida, både i sporet og utenfor. Pellegrino fikk rykket fra, men det er bra med 2.-plass, sa Iversen til NRK etter løpet.

Iversen følte seg pigg fra prologen til finalen var ferdig, og føler seg i god form før helgas to neste renn.

- Tre skirenn på en helg er ikke noe nytt for meg. Da får vi virkelig se hvor godt trent jeg er. Men jeg er i god form, forsikrer han.

DEBATT: Vidar Løfshus og Tomas Pettersson gjester Dagbladets langrennsprogram og snakker ut om tidligere feider sammen med programleder Øyvind Godø. Debatten stiger når Therese Johaug og ikke minst Petter Northug blir tema, mens Pettersson røper Sveriges spesielle syn på Heidi Weng. Løfshus og Pettersson slår også alarm om norsk kvinnelangrenn. Vid... Vis mer

Drama

Det ble også høydramatisk i semifinalen på i Lillehammer. Klæbo raste mot svensken Calle Halfvarsson etter at sistnevnte gjorde at trønderen sto igjen med brukket stav.

- Jeg får gi han en klapp på skuldra og en klem. Han må prøve å revansjere seg. Det er tett, det er mange som er gode, og det skjer at det går en stav, sa Iversen til statskanalen om lagkompisens stavbrudd.

Både Halfvarsson og Klæbo røk ut av heatet sammen med Eirik Brandsdal og Gleb Retivykh.

I kvartfinalen ble Martin Johnsrud Sundby slått ut med kun ett hundredels sekund. Der ble det stopp også for Gjøran Tefre, Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli, Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.