Krisa i Rosenborg

Iversen langer ut mot Rosenborg

- Jeg ser ingen plan. Dette må få konsekvenser, sier Rosenborg-legenden til Dagbladet.

RINGSIDE: Steffen Iversen på vei ut fra Scandic Lerkendal torsdag kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: Steffen Iversen på vei ut fra Scandic Lerkendal torsdag kveld. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer
  • Rosenborg - Haugesund 0-2

LERKENDAL (Dagbladet): Da Rosenborg-supporterne ikke trodde det kunne bli verre, ble det nettopp det. Verre. Mye verre. 0-2-tapet for Haugesund 16. mai, gjør at laget ligger nest sist i Eliteserien.

Trener Eirik Horneland la seg flat. Spillerne la seg flate. Og utenfor Scandic Lerkendal - hotellet som ligger vegg-i-vegg med stadion - møter Dagbladet en frustrert Rosenborg-legende Steffen Iversen (42). Sammen med kompiser så han kampen.

- Hvordan var denne opplevelsen?

- Opplevelse? Det var ikke noen opplevelse i det hele tatt. Det begynner å bli vanskelig å si noe positivt om klubben jeg er glad i.

Far og sønn Iversen er blant de største navnene forbundet med Rosenborg. De har bidratt til suksessen, noe som har gitt begge legendestatus. Men nå er det tøffe tider i klubben. Det som skulle bli enda bedre etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken, har utviklet seg til et mareritt.

16. mai-kampen endte med frustrasjon ute på banen og raseri på tribunen.

- Det mest skuffende er at laget ikke har noe spill. Det er ikke en tanke bak det de gjør i det hele tatt, påpeker Iversen.

- I første omgang så du at det var to indreløpere som gikk høyt opp i banen og stilte seg opp. Så kom det en heading ut og Haugesund gikk rett i angrep. Jeg synes det er veldig planløst.

- Hva tenkte du da Haugesund gikk opp i 2-0?

- Det kom ikke som en kjempeoverraskelse på meg. Jeg sa det til vennene mine: Skal dere tippe i dag, så tipp på Haugesund. Jeg synes Rosenborg har vært dårlige i alle kampene denne sesongen. Mot Haugesund skal jeg kanskje gi dem en halv målsjanse.

- Hva tenker du om trener Eirik Hornelands posisjon?

- Du skal ikke klage på ham. Jeg kjenner ham godt fra tida jeg bodde i Haugesund. Men han spiller fotball på en helt annen måte enn Rosenborg skal spille fotball på. Det skulle Rosenborg ha visst da de ansatte ham. Som trener er han lovende, du kan ikke skylde på ham. Det er ting som burde vært sjekket opp før klubben ansatte ham.

- Men bør resultatene få konsekvenser for noen?

- Ja, det bør de. Og det trenger ikke å gå på treneren, påpeker Iversen og lar det skinne igjennom at han sikter til folk enda høyere opp i systemet.

Han legger ikke skjul på at han både er fortvilet og frustrert.

- Selvfølgelig. Du er kjempeglad i klubben. Det er vanskelig å prate med dere i pressen. Du vil være ærlig, men ikke for hard. Jeg er mest skuffet over at Rosenborg ikke har en plan. Nå er de mest farlige på dødballer. Litt som Lillestrøm var på 90-tallet.

For trener Eirik Horneland har Rosenborg-tida utviklet seg til et mareritt. Allerede søndag er det ny kamp, hjemme mot Mjøndalen. Det ville han ikke snakke så mye om torsdag kveld.

Flere har allerede spurt seg om han er riktig mann for Rosenborg. Men det som har vært en bris rundt trenerspørsmålet, kommer nå til å brygge opp til orkan styrke.

- Jeg har det blytungt, innrømmer RBK-sjefen.

- Det var en ordentlig svak prestasjon. Mange folk hadde kommet for å se oss underholde. Men dette var stusslige saker.

Paradoksalt nok var det hans gode kompis i Haugesund, trenerkollega Jostein Grindhaug, som bidro til å sende ham enda lengre utfor stupet.

- Hva tenker du om egen posisjon?

- Jeg tror alle skjønner at det er en problematisk sak. Vi står med seks poeng etter åtte kamper. Det er ikke kjekt å være leder for et produkt som ikke leverer, sier Horneland.

Eliteserien
Molde961220-919
Odd861112-619
Bodø/Glimt852118-1117
Vålerenga952217-1017
Kristiansund951311-1016
Viking842212-814
Brann942312-1114
Haugesund832312-811
Mjøndalen823312-149
Lillestrøm82337-129
Sarpsborg81436-87
Ranheim82159-147
Stabæk82156-137
Strømsgodset81349-136
Rosenborg81344-126
Tromsø81167-154