Slik vil Ole Morten Iversen endre norske kvinnelangrenn

Iversen må bryte løftet til Nilsson for å hjelpe Johaug. Disse endringene skal han gjøre

Ole Morten Iversen må bryte løftet han ga til Stina Nilsson og de svenske jentene når han nå blir norsk landslagstrener. Iversen er klar på hvilke endringer han vil gjøre med verdens beste skijenter.

YDMYK: Ole Morten Iversen tar over som ny landslagssjef for de norske langrennsjentene. Han tar på seg jobben med stor respekt og ydmykhet og varsler på ingen måte noen treningsrevolusjon. Samtidig ser han et klart forbedringspotensial på visse områder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
YDMYK: Ole Morten Iversen tar over som ny landslagssjef for de norske langrennsjentene. Han tar på seg jobben med stor respekt og ydmykhet og varsler på ingen måte noen treningsrevolusjon. Samtidig ser han et klart forbedringspotensial på visse områder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var en svært ydmyk Ole Morten Iversen som ble presentert som ny landslagstrener for norsk kvinnelangrenn mandag formiddag på Ullevaal stadion.

Ikke bare ydmyk fordi han selv snakket om viktigheten av det, men først og fremst i måten han snakket ned seg selv i presentasjonen sammen med Vidar Løfshus og nærmest proklamerte at han ikke hadde noe ny kunnskap å tilføre verdens beste skijenter.

Det er en sterk underdrivelse for en langrennstrener som var sjef for svenskene forrige sesong og reduserte forspranget mellom norsk og svensk kvinnelangrenn flere hakk. Til slutt var de bare ett OL-gull bak Norge i Pyeongchang og hadde vunnet nasjonsduellen om ikke Marit Bjørgen hadde spurtslått Stina Nilsson på kvinnestafetten.

Iversens endringer

Bortsett fra Bjørgen i den nevnte spurtduellen og Maiken Caspersen Falla i sprint generelt, havnet de norske jentene i skyggen av de svenske i spurter og i sprint forrige sesong. De norske skijentene tok to steg tilbake.

Til Dagbladet sier Iversen at det er på dette området han tror han kan bidra til at de de norske essene tar nye steg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer