Iversen mener han ikke burde tatt straffe mot Aafk

- Spesielt siden jeg ikke liker kunstgress.

STRAFFEBOM: Rosenborgs Steffen Iversen bommer på straffespark seks minutter før slutt mot Aafk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STRAFFEBOM: Rosenborgs Steffen Iversen bommer på straffespark seks minutter før slutt mot Aafk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Aalesund — Rosenborg 2-2

ÅLESUND (Dagbladet): Etter å ha sendt Rosenborg i 2-1-ledelse seks minutter før slutt, fikk Steffen Iversen muligheten til å punktere oppgjøret mot Aalesund fra straffemerket i det 86. minutt.

Men Iversen blåste ballen langt opp på tribunen. I stedet utlignet hjemmelagets Jonatan Tollås Nation i det 90. minutt og sørget for at det som så ut til å bli en sikker trepoenger for trønderne, kun ble med det ene.

Steffen Iversen forteller at han egentlig ville gi bort straffen til en annen Rosenborg-spiller, men slo det fra seg.

- Jeg var inne på tanken å la noen andre ta straffen og sett i ettertid burde jeg nok ha gitt bort straffen til en av de andre spillerne, spesielt siden jeg heller ikke liker kunstgress, sier Iversen.

Rosenborg-spissen trives dårlig med å spille på kunstgress og planen var at 35-åringen skulle bli byttet ut før full tid, men alle skadene til Rosenborg i kampen førte til at Iversen ble værende på banen.

- Jeg hadde ikke spilt i nitti minutter på kunstgress om det ikke var for alle skadene vi pådro oss, men jeg skal ikke skylde for mye på at det var kunstgresset som førte til straffebommen, sier Iversen.  

- Jeg burde nok ha avgjort kampen med straffen. Jeg skal slå den ned i hjørnet, men så bare går straffen langt over og ender opp overalt, forklarer Iversen.

Burde tatt tre poeng Iversen ergrer seg over poengtapet, spesielt siden trønderne skapte tre-fire store sjanser før hvilen og burde strengt tatt ha avgjort kampen før pause.  

- Vi har fire store sjanser i første omgang og burde ha avgjort kampen tidlig. I andre omgang føler jeg at vi har god kontroll og det er ikke tvil om at vi burde ha tatt med oss tre poeng., sier Rosenborg-spissen.  

Den hjemvendte Crystal Palace-proffen burde ha sendt trønderne i føringen allerede etter fire minutter da Aalesund-keeper Sten Grytebust måtte gi retur på et skudd fra Borek Dockal fra vel 16 meter. Men Iversen headet returen svakt til side for mål.  

- Den var litt ekkel. Jeg prøver å legge den så nærme stanga som mulig, men bommer med tjue centimeter i stedet. Jeg bør nok treffe mål på headingen, forklarer Iversen.

- Aafk heldige Også Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener de oransje var heldige som slapp unna med kun ett baklengsmål i første omgang.

- Det er et ran at vi går til pause med 1-1. Rosenborg er totalt sett et klart bedre lag enn oss før pause. Vi er rett og slett griseheldige som ikke har tapt kampen etter en halv time, sier Rekdal.

Rosenborg imponerte Rekdal som mener trønderne virker langt mer skarpere i år sammenlignet med fjorårets utgave.

- Rosenborg er et helt annet lag denne sesongen enn fjorårets. De er mye sterkere. Vi er heldige som får med oss ett poeng fra denne kampen, sier Rekdal