Iversen og Krogh slått ut i prologen - Klæbo utklasset alle

Etter at Maiken Caspersen Falla gjorde rent bord på kvinnenes prolog, fulgte Johannes Høsflot Klæbo med å gjøre nøyaktig det samme på herresiden. Emil Iversen derimot, han ble slått ut.

UTE: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
UTE: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet) Det var ingen som var i nærheten av å true Alexander Bolsjunovs ledertid - helt til Johannes Høsflot Klæbo satte i gang.

For da Bolsjunov gikk i mål med tiden 2.29.14 var det svært sterkt, men Klæbo passerte mållinjen med tiden 2.25.60, og vant dermed prologen med 3,54 sekunder ned til russeren, som vant femmila i Holmenkollen lørdag.

- Det er utklassing av Klæbo, konstaterte Fredrik Aukland.

Det gikk langt fra like bra for Emil Iversen, som på overraskende vis ble slått ut av prologen, og dermed ikke blir å se i finalerundene. Finn Hågen Krogh led samme skjebne, og dermed er to av Norges største mannlige lanngrennsløpere ute før de avgjørende rundene.

Iversen ble nummer 33, mens Krogh endte som nummer 31. Det er som kjent de 30 beste som går videre.

– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det går så sakte. Jeg stresser og kaver og er altfor svak. Det er egentlig pinlig, men jeg slipper å gå på TV, så ikke så mange får sett det, heldigvis, sier Emil Iversen til NRK etter å ha blitt slått ut i prologen.

I tillegg til Klæbo er Sondre Turvoll Fossli, Eirik Brandsdal, Pål Trøan Aune, Siwert Wiig, Kasper Stadaas, Erik Valnes, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar, Joachim Aurland, Håvard Solås Taugbøl og Gjøran Tefre også videre til kvartfinalen.

Bolsjunov valgte heat nummer to, mens Klæbo - som alltid - plasserte seg i heat nummer en. Finalerundene starter for øvrig klokken 13.15. I faktaboksen under ser du alle heatene på herresiden.

Heatene i Drammen

Her er alle kvartfinaleheatene, med norske navn uthevet.

Heat 1: Klæbo, Brandsdal, Svensson, Maeki, Pentsinen, Hamilton

Heat 2: Bolsjunov, Aune, Halfvarsson, Stadås, Tefre, Peterson

Heat 3: Fossli, Jouve, Grate, Terentev, Aurland, Novak

Heat 4: Wiig, Valnes, Retivykh, Rastelli, Taugbøl, Chavanat

Heat 5: Golberg, Häggström, Skar, Pellegrino, Krasnov, Thorn

Falla gjorde rent bord - Skistad gir seg

Maiken Caspersen Falla er «Dronningen av Drammen». Hun har nemlig vunnet fire av de siste fem sprintene i Drammen. Bare ved en anledning har hun blitt slått - da Stina Nilsson vant i 2017.

På årets prolog viste Falla at hun blir vond å hanskes med i finalerundene.Tiden til Falla på 2.49.90 kunne ingen hamle opp med.

En revansjelysten Kristine Stavås Skistad - som falt fra en mulig medalje under VM i Seefeld - levde farlig, men karret seg videre til finalerundene etter å ha blitt nummer 27 på prologen.

Skistad forteller Dagbladet at hun er usikker på om hun går kvartfinalene. 20-åringen skal ta en vurdering på om hun går heatene. Den vurderingen har nå blitt tatt. Hun har - sammen med legen sin - bestemt seg for å ikke stille til start i kvartfinalen, det skal hun være skuffet over.

Til NRK erkjente hun at hun ikke var i «superslag».Her kan du selv høre hva hun hadde å si etter prologen:

- Hun er frisk, men hun kjente litt på noe i går. Hun var litt usikker på hvordan det kom til å slå ut i dag, og så virket det som hun sov det av seg. Men, det er klart, man blir jo litt usikker da, sa landslagstrener Geir Endre Rogn etter prologen.

I faktaboksen under kan du se samtlige heat.

Heatene i Drammen

Her er alle kvartfinaleheatene, med norske løpere i uthevet skrift.

Heat 1: Falla, Stenseth, Lampic, Belorukova, Mononen, T. Weng

Heat 2: Bjornsen, Nilsson, Neprayeva, Aleshina, Faehndrich, Pärmäkoski

Heat 3: Ingemarsdotter, Jacobsen, Visnar, Falk, Matveeva, Svendsen

Heat 4: Gimmler, Laurent, Østberg, Sundling, Caldwell, Shapovalova

Heat 5: Hagstrøm, Dahlqvist, Ringwald, Diggins, Scardoni, Skistad

Flere norske ute

Mens det fremdeles er usikkert om Stavås Skistad blir å se i finalerundene, er det flere vi med sikkerhet kan slå fast ikke blir med videre:

Lotta Udnes Weng, som reiste hjem fra VM i Seefeld på grunn av dårlige resultater, kom ikke med blant de 30 beste, og heller ikke Anne Kjersti Kalvå eller Amalie Håkonsen Ous blir å se i finalerundene senere tirsdag. Heller ikke Silje Øyre Slind er med videre.

Løpere som Ingvild Flugstad Østberg, nevnte Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen er imidlertid alle klare for finalerundene, som stakes i gang klokken 13.15.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer