Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug og Emil Iversens forhold

Iversen og Nilsson ber Northug ta mer hensyn: - Det er nok nå

Hva mener egentlig Petter Northug med svarene han avgir i intervjuer for tiden? Selv kompis og medhumorist Emil Iversen sliter med å lese Mosvik-ekspressen.

OPPFORDRING: Petter Northugs vitser og spøker har underholdt mange i en årrekke. Men Stina Nilsson og Emil Iversen ber ham roe ned én spesiell spøk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPFORDRING: Petter Northugs vitser og spøker har underholdt mange i en årrekke. Men Stina Nilsson og Emil Iversen ber ham roe ned én spesiell spøk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug har briljert verbalt i en rekke intervjuer med Dagbladet det siste halvåret, med humoristiske stikk til blant annet Emil Iversen, Stina Nilsson, Dorothea Wierer, Heidi Weng og Emil Jönsson.

Hans påståtte verdensrekord hva angår maksimalt oksygenopptak under Tour de Ski fikk til og med Maurice Manificat til å sette kaffen i halsen.

Franskmannen synes Northug er hysterisk morsom.

- Petter sier så mye rart. Han er morsom og gal, sa Maurice Manificat til Dagbladet under Tour de Ski.

I går fortsatte han i samme spor overfor Northugs egen TV-kanal. Men ikke alle synes VM-kongens humor slår like bra an til enhver tid.

Sveriges nye langrennsdronning, Stina Nilsson, mener spøkene iblant går for langt. Hun ber Northug ta mer hensyn.

- Det har blitt skrevet og sagt mye om meg og Emil Iversens angivelige flørt, noe som bare har vært en morsom greie, selv om det ikke er sant. Men da Petter Northug gikk ut og sa at vi kysset i en gondol i Val Senales, ble det litt for mye, sier Stina Nilsson til Dagbladet.

FORVIRRER: Det omtrent bare Petter Northug som vet hvor god form han egentlig er i. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
FORVIRRER: Det omtrent bare Petter Northug som vet hvor god form han egentlig er i. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Northug sa nemlig følgende til Dagbladet på spøkefullt vis i oktober:

- Jeg så at de kysset i gondolen på tur i Val Senales i går. På mandag spiste de pizza sammen bare de to. Hun bodde hos Emil før samlinga i Val Senales.

Ber Northug roe ned

Emil Iversen bidro selv til spøken i samme sak, men synes det har blitt dratt litt for langt.

- Det er nok nå. Nå må vi roe oss litt. Det har jeg sagt til Petter og de andre. Mest for Stina sin del, sa Iversen nylig til TV 2.

Konfrontert med Iversens oppfordring, sier Northug nå følgende til Dagbladet:

- Det er helt normalt. Emil har hoppet fra dame til dame rimelig kjapt etter at han slo igjennom. Intervallsyklusen har vært på cirka én måned. Jeg ønsker Emil lykke til med Ilaria Debertolis og alle de andre han skal møte i 2017.

- Frykter du han blir utbrent av denne intervallfrekvensen?

- Ja, årets Tour bar preg av det, dessverre.

- Hva er det beste Emil kan håpe på resten av sesongen?

FORHOLD: Emil Iversen snakker åpent ut om hans kjære romkamerat Petter Northug, på samme måte som han gjorde om ekskjæreten Heidi Weng på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORHOLD: Emil Iversen snakker åpent ut om hans kjære romkamerat Petter Northug, på samme måte som han gjorde om ekskjæreten Heidi Weng på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg vil si barn i løpet av 2017, svarer Northug i kjent stil.

Iversen ler av kompisens svar.

- Hils Petter og si takk, sier 25-åringen til Dagbladet.

Baksiden med forholdet

Emil Iversens forhold til Petter Northug er særdeles godt, men han innrømmer at det noen ganger kan være vanskelig å forstå hva Mosvik-ekspressen faktisk mener.

Akkurat det er det mange som lurer på etter Northugs intervju med egen TV-kanal i går. Mange satt igjen undrende: Hva var sant og hva var spøk av det Northug sa?

- Jeg skal innrømme at det er vanskelig å vite når Petter snakker seriøst, siden vi begge er spøkefugler. Det er baksiden med å ha den tonen, sier Iversen til Dagbladet.

- Det kan være vanskelig å bli tatt seriøst de gangene vi faktisk er det. Men vi skjønner det forhåpentligvis til slutt, sier han og smiler lurt.

Iversen om Northug: - Vi er en bra match

Duoen har blitt svært nære venner de siste åra.

- Jeg har ikke kjent Petter så lenge, men vi har møttes på en del skirenn og delt rom på samlinger. Det har gått veldig fort siden vi ble kjent. Det har blitt ganske tett. Vi har vært bare venner i bare tre-fire år, sier skiesset fra Meråker.

- Bare venner?

- Hehe, vi har ikke tatt praten ennå om vi skal ta det et steg videre. Han er en av de jeg har ligget mest med i seng i hvert fall.

Pappa Northug: - Jeg distanserer meg fra dette

Iversen ser mange likhetstrekk til Northug.

- Relasjonen startet da jeg gikk noen verdenscuprenn for noen år siden. Etter det snakket vi litt, og etter det har det bare ballet på seg. Jeg ble med til høyden. Det var en bra match. Vi er ganske like som typer, sier Iversen.

- Vi har det mye artig på kammerset. Vi prater mye skit. Vi har nok den samme dårlige humoren. Vi tror vi er artige, men jeg vet ikke om resten av verden mener det.

Om duoens mangfoldige spøker sier pappa John Northug:

- Emil og Petter er gode venner og har samme humor. Jeg distanserer meg litt fra det og leser ikke så mange saker om Petter egentlig, forteller han til Dagbladet og ler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!