STRÅLTE: Emil Iversen var smørblid etter å ha trukket på seg den gule ledertrøya som beviser at han har vært verdens beste langrennsløper så langt denne sesongen. Foto: BIldbyrån
STRÅLTE: Emil Iversen var smørblid etter å ha trukket på seg den gule ledertrøya som beviser at han har vært verdens beste langrennsløper så langt denne sesongen. Foto: BIldbyrånVis mer

Emil Iversen tok tredjeplass i minitouren og overtok sammenlagtledelsen i verdenscupen

Iversen røper drama på karrierens største dag: - Jeg vurderte å bryte og skrike

I gul trøye stråler Emil Iversen over en glimrende sesongåpning. Verdenscuplederen klarte knapt å gå på skia sine på førsterunden og vurderte å bryte.

LILLEHAMMER/OSLO: Etter fem renn av verdenscupsesongen er verdenscuplederen i langrenn for herrer norsk. Det var trolig ikke høy odds på nettopp det før sesongen, men at det skulle være Emil Iversen som var verdens beste skiløper etter to verdenscuphelger hadde nok ikke mange sett for seg.

Selv kaller Iversen det å ha den gule trøya som det største i hans idrettskarriere fram til nå.

- Det er den største dagen i min idrettskarriere. Det føles veldig bra, sier Iversen til Dagbladet.

Veien dit på Lillehammer var alt annet enn enkel. Iversen hadde skaffet seg et meget godt utgangspunkt før 15 km klassisk, som er hans beste distanse til vanlig.

Vurderte å bryte

Iversen hadde sett for seg å kjempe med Tønseth og Røthe om seieren, men feil valg av ski ødela alle muligheter for sammenlagtseier i touren for trønderen.

- Det var en grov bommert med skiene med klister. Jeg skulle vært med og kjempet om seieren i dag, men det klabber som bare juling på toppen av første langbakken og da er det bare å innse nederlaget. Det var ikke min dag.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Skiene kladdet fælt for Iversen i snøværet. Så ille var det for 27-åringen at han vurderte å bryte i bakken på den første runden da snøværet tiltok. Iversen forteller Dagbladet at mange tanker gikk gjennom hodet hans da han måtte slippe lagkompisene Røthe og Tønseth.

- Eventuelt kan jeg bryte, eventuelt kan jeg skrike, eller så må jeg bare gjøre det beste ut av det og bare prøve å henge. Jeg er veldig fornøyd med at jeg greide å mobilisere såpass og vise hva jeg har lagd av på slutten, likevel.

- Vurderte du seriøst å bryte?

- Ja, svarer Iversen.

- På første runden opp bakken gikk det ikke an å gli på skia. Da er det nesten ikke vits å gå, men jeg visste at bak i gruppa ville det være oppgått og da gikk skia bedre. Jeg er glad jeg ikke ga opp, sier en glad Iversen i etterkant.

I stedet ble nordmannen henge på halen av det stadig større feltet bak de to overlegne nordmennene i front. I samme gruppe gjorde Calle Halfvarsson mye av drajobben. Etter rennet sammenliknet han Iversen med Petter Northug i måten han gikk på, bare «mindre irriterende».

- Det er jeg enig i ja. Jeg er definitivt mindre irriterende enn Petter, sier Iversen til Dagbladet og ler.

Best i verden?

På oppløpet var det nemlig ingen tvil om hvem som var sjefen. Iversen distanserte forrige helgs sprintvinner Aleksandr Bolsjunov og resten av feltet og tok spurten med overlegen margin. Spørsmålet er om Iversen er den raskeste i verden på et klassisk oppløp om dagen.

- Det ble jo nesten luke ned til fjerde der, så. Jeg er veldig bra på det, det er ingen hemmelighet. Det er artig å vise. Jeg finner noen veier som ingen andre finner, og plutselig er jeg helt fremme der. Jeg tror ikke jeg skjønner det helt selv engang, sier Iversen.

Neste helg velger Iversen å stå over den individuelle tremila på Beitostølen, men er bankers på det norske stafettlaget søndag.