Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iversen satt på benken gjennom hele Tippeliga-avskjeden

- Ikke vemodig å avslutte nå.

INGEN DRØMMEAVSKJED: Fra bakerste benkerad på AKA Arena tok Steffen Iversen i går kveld avskjed med Tippeligaen. Neste år er bare gull godt nok for RBK, mener den avgående spissen. Trener Jan Jönsson er helt enig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
INGEN DRØMMEAVSKJED: Fra bakerste benkerad på AKA Arena tok Steffen Iversen i går kveld avskjed med Tippeligaen. Neste år er bare gull godt nok for RBK, mener den avgående spissen. Trener Jan Jönsson er helt enig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HØNEFOSS (Dagbladet): I går tok Tippeligaen farvel med en av sine største profiler de siste 20 åra. Steffen Iversen (36) takket for seg, iført boblejakke og lue på AKA Arena.

Som ubenyttet innbytter satt han i 90 minutter på en iskald benk og så sitt Rosenborg banke Hønefoss 4-1.

Etterpå, da han fikk bronsemedaljen rundt halsen, vinket han til de tilreisende RBK-supporterne.

Men noe mer posering med den premien blir det ikke.

- Nei, bronsemedalje gleder meg ikke så veldig. Den blir ikke satt fram på hylla, nei. Jeg tror den blir gjemt i skapet, sier Iversen til Dagbladet.

Krever gull i 2013
Veteranen kom tilbake til Trondheim før 2012-sesongen for å ta hjem et siste gull. Det gikk ikke. Nå er han klar på at det bare er førstepremien som er godkjent utfall for Rosenborg neste år, etter to tredjeplasser på rad.

- Ja, det bør jo bli gull da. Rosenborg skal egentlig være det laget som tar gull, sånn burde det vært i år også, men vi har spilt for mange uavgjortkamper, sier Iversen.

- Og vi har vært for dårlige hjemme. Vi er vant til å møte lag som legger seg bakpå, men vi har ikke vært gode nok mot de som ligger med ti mann fra 30 meter og inn. Vi må bli flinkere til det, og til å avgjøre jevne kamper.

Godtok benken
Det var gjennom den nylig utgitte boka «Steffen - Født til fotball» at Iversen kunngjorde sin avskjed med fotballen. Fortsatt gjenstår to kamper i Europa League, mot Rapid Wien og Bayer Leverkusen, men noe mer tippeligaspill blir det ikke på Iversen. For avgjørelsen er endelig.

Det kunne han i går garantere.

- Er det vemodig å avslutte nå?

- Nei, overhodet ikke. Jeg har ingen spesiell følelse rundt det. Vi har kamp igjen på torsdag, så jeg konsentrerer meg om det, egentlig, sier Iversen, som tok gårsdagens benkesitting med fatning.  

- Det gikk bra, det. Vi spilte en veldig bra kamp. Det hadde ikke så mye å si, svarer Iversen.
Jönsson ser gullkravet
I 4-1-seieren valgte RBK-trener Jan Jönsson heller å benytte innbytterne Ole Kristian Selnæs, Jaime Alas og Per Verner Rønning.

- Jeg ble tvunget til litt andre bytter. Vi har jo Europa League-kamper foran oss, og Steffen hadde en liten forkjølelse i kroppen. Men hadde vi avsluttet med hjemmekamp, hadde jeg kanskje vurdert det annerledes, sier Jönsson.

Etter fem strake tap, og ferske møter om trenersituasjonen på RBK-brakka, var Jönsson lettet over å avslutte med seier. Men han vet at lista ligger høyere neste sesong.

- Opplever du selv at 2013 må ende i gull for at det skal være en vellykket RBK-sesong?

- Ja, det kan du si jeg gjør. Men med det samme vi sier de ordene må vi prate om utvikling og prestasjoner, og ta med oss det som tross alt har vært ålreit i år. Det er at vi slipper inn så pass få mål (26) som vi gjør, sier RBK-treneren til Dagbladet.

- Det at vi har så godt forsvarsspill gir oss en god grunn å stå på. Samtidig har vi et angrepsspill som kan og bør utvikles. Men det er ikke bare dårlig det heller, da hadde vi ikke skapt flest målsjanser i hele Tippeligaen. Men det kan bli bedre, og skal bli bedre. Det skal gå enda raskere i lengderetning. Det er det jeg liker best - og det gjør mange trøndere også.

Smerud banens gladeste
Mens Iversen og RBK-erne feiret en bronse de ikke jubler veldig høyt for, var det en annen aktør som var banens gladeste da dommeren blåste av. Etter sin 13. strake kamp uten seier, løp Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud ut på kunstgresset med armene i været, som for å få spillerne til å forstå at fornyet kontrakt ikke er noen selvfølge.

- Vi har hatt en tung høst. Vi tok oss opp i fjor. Vi leverte en veldig god første fase i år, før denne tøffe høsten. Da betyr det alt å berge plassen, sier Smerud.

BERGINGSGLEDE:  Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud avslutteT sesongen med 13 kamper uten seier, men jublet likevel mest av alle etter tapet for RBK. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BERGINGSGLEDE: Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud avslutteT sesongen med 13 kamper uten seier, men jublet likevel mest av alle etter tapet for RBK. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!