NORGES ENESTE MÅL: Steffen Iversen ga norsk seier i åpningskampen mot Spania i EM, ett av to mål totalt i Norges kamper i gruppespillet. Det ga penger i kassa for RBK-spissen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
NORGES ENESTE MÅL: Steffen Iversen ga norsk seier i åpningskampen mot Spania i EM, ett av to mål totalt i Norges kamper i gruppespillet. Det ga penger i kassa for RBK-spissen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIXVis mer

Iversen satte penger på norsk måltørke i EM 2000

Sto selv for Norges eneste scoring i gruppespillet.

OSLO/BUDAPEST (Dagbladet): I går fikk Fredrikstad-spiller Mads Hansen refs av sin egen klubb etter å ha innrømmet at han satte penger og vant på FFK-seier i helga.

Det er nemlig ikke tillatt, uansett om du spiller på suksess for ditt eget lag, eller om du sitter i sofaen - sånn som Hansen gjorde.

FFK-profilen er imidlertid langt fra den eneste som har tippet likevel, og et mer oppsiktsvekkende eksempel dukker opp i Steffen Iversens mye omtalte biografi.

- Dyktig gambler
I boka skriver forfatter Anders Mølster Galaasen at Iversen dro på guttetur etter mesterskapet i 2000, der Norge røk ut av gruppespillet til tross for seier over Spania i første kamp.

Turen ble til en viss grad finansiert av penger Ivers hadde vunnet på Norges kamper i EM.

«Og selv om penga satt løst hele veien, mener Steffen at han ikke gikk uhorvelig mye minus på selve turen. Man må jo sørge for at noe kommer inn når noe går ut. Steffen har nemlig en ganske god teft til å plotte inn kamper. Satse på riktig hest», skriver Galaasen og fortsetter:

«Han er en drivende dyktig gambler av natur og vant også en god slump penger på at det skulle bli under 2,5 mål i alle Norge-kampene i EM. Akkurat det trengte man ikke være noen spåmann for å forutse, men det handler likevel om å våge å satse»

Ukjent for Semb
Norge scoret bare ett mål i gruppespillet i Nederland og Belgia, det var Steffen Iversens seiersmål mot Spania i åpningskampen. Deretter fulgte 0-1 mot Jugoslavia, før EM-eventyret endte på tristeste vis med 0-0 mot Slovenia i siste kamp.

Det ga med andre ord full uttelling for Iversens odds-innsats, som reiste rett til New York og Miami, og videre på cruise til Bahamas.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb, som var landslagssjef under EM i 2000, har ikke hørt historien når Dagbladet tar kontakt. Men han ønsker ikke å kommentere saken før på pressetreffet i ettermiddag.

Kommunikasjonssjef  Svein Graff sier følgende på generelt grunnlag:

- I kjølvannet av kampfiksingsaken har vi vært opptatt av å stramme inn og tydeliggjøre eget regelverk. Dette er avgjørende for fotballens troverdighet. Ingen må stille spørsmål ved integriteten til spillere, trenere og ledere, sier kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff.

- Jeg ønsker ikke å kommentere episoder som skjedde for 12 år siden, men håper og tror bevisstgjøringen vi nå jobber med hindrer spillere i å sette penger på egne kamper.