Iversen skjeller ut VIF-supporterne

- Skader Vålerenga med oppførselen sin.

BUDAPEST (Dagbladet.no): En brennende Ardian Gashi prydet Vålerengas uoffisielle nettsted vpn.no etter at VIF-stjernen ble solgt til Brann. Steffen Iversen mener hetsen er direkte skadelig for klubben.

- Det er utrolig barnslig, og det går bare utover dem sjøl. De skader Vålerenga med oppførselen sin, sier den tidligere VIF-helten Steffen Iversen til Dagbladet.no.

Han opplevde selv å bli æreskjelt da han gikk fra Vålerenga til Rosenborg i vinter - noe Iversen etter utsagn bare flirte av.

Behandlingen av Ardian Gashi synes han derimot ikke er morsom.

Etter overgangen til hatklubben Brann var VIF-fansen så ildsinte at de la en fotomontasje av en brennende Gashi på toppen av sin egen nettside, ledsaget av følgende tekst:

«Mista lappen. Mistet dama. Mista æren. Vi vet».

- Det bør de holde seg for gode til. Det skuffer meg veldig. Etter at jeg gikk til Rosenborg fikk jeg flere brev fra medlemmer i Klanen, som var flaue over hetsen jeg fikk. Jeg velger å tro det er et fåtall som oppfører seg som idioter, sier Iversen.

All sympati hos Gashi

- KLANEN SKADER VIF: Steffen Iversen skjeller ut Klanens behandling av Ardian Gashi etter at publikumsfavoritten valgte å gå til serieleder Brann. Foto:Scanpix
- KLANEN SKADER VIF: Steffen Iversen skjeller ut Klanens behandling av Ardian Gashi etter at publikumsfavoritten valgte å gå til serieleder Brann. Foto:Scanpix Vis mer

Med sin oppofrende spillestil var Gashi en av VIF-fansens store favoritter. Denne sesongen har han totalt sett fått lite spilletid, og gitt tydelig uttrykk for sin misnøye.

Det hjalp ikke at Gashi slapp til litt oftere de siste ukene - han ønsket seg uansett vekk.

Iversen har uansett liten forståelse for fansens sterke reaksjoner.

- Ardian har vært en viktig spiller for Vålerenga, men har spilt lite i år. Hvis de ikke skjønner at han kan ha behov for å flytte på seg, er de utrolig dårlige supportere, sier han.

Ødelegger for klubben

Nå advarer han supporterne mot signaleffekten de sender andre toppspillere i Norge. Iversen mener oppførselen i verste fall kan sabotere framtidige spillerkjøp, som en konsekvens av at spillere frykter utskjellingen den dagen de forlater Vålerenga.

- Hetsen mot Ardian ødelegger mye for klubben, på samme måte som da jeg dro.

- På hvilken måte?

Iversen skjeller ut VIF-supporterne

- De ødelegger for andre som vil spille for Vålerenga, men som kanskje kommer på andre tanker når de ser hvordan reaksjonene blir den dagen de reiser, sier Steffen Iversen til Dagbladet.no.

- VIF er bedre uten

Talsmann i Klanen, Gjermund Nordtug, er naturlig nok uenig i Iversens uttalelser, men hevder at Gashi ikke er verdt å savne.

- For supportere er det en ting som alltid er viktig, og det er klubben. Når spillere blir borte er de uinteressante for oss og vi ignorerer det. Jeg sier som jeg gjorde da Iversen dro, Vålerenga er bedre uten. For det er sånn vi må tenke. Ved noen overganger er det riktignok annerledes, og det er det her, sier Nordtug til Dagbladet.

Han reagerte på måten Gashi forlot klubben, spesielt siden Gashi var blitt en ekte VIF-gutt.

- Det var greit at Steffen dro. Han hadde et navn før han kom også, men at Ardian, som vi har gitt et navn, velger å forlate klubben 48 timer før overgangsvinduet stenger. I tillegg presser han klubben til å selge, og det er å tråkke på oss, mener Nordtug.

- Iversen er ikke smart

Han tror de fleste spillere har forståelse for at Klanen reagerer og ikke er redd for å velge klubben av den grunn.

- Steffen er veldig hyggelig, men han er kanskje ikke så smart.

At Iversen mener at Klanen har oppført seg barnslig etter at overgangen ble kjent, mener Nordtug beviser at Rosenborg-spilleren ikke føler en klubbtilhørighet på samme måte som supportere.

- Hvis det å være lojal og trofast er barnslig, ja da er vi i Vålerenga barnslige da, sier han.

<B>KLANEN FÅR PÅ PUKKELEN:</B> Landslagsspiss Steffen Iversen mener klanen er i ferd med å bli et problem for Vålerenga som klubb, på grunn av sin behandling av spillere som velger å skifte klubb.
<B>UPOPULÆR HOS KLANEN:</B> Da Ardian Gashis overgang til Brann ble kjent, viste VIF-klanen en brennede Gashi på sin hjemmeside. Eks-Vålerenga-spiss Steffen Iversen tror klanens behandling av Gashi kan skade klubben.